През последните две години иновациите в сферата на аугментираната и виртуалната реалност ни показаха, че холограмите са на път да се превърнат в общодостъпна технология за широкия пазар. И докато повечето от нас си представят джаджи от типа на Google Glass, аугментираната реалност е вече достъпна и в различна форма.

Компанията RealFiction наскоро представи революционното стъкло DeepFrame, което е напълно прозрачно и позволява да прожектираме холограми в реален размер, вземайки предвид дистанцията, в която се появява изображението. Последното се появява като реална част от заобикалящата среда, а не като картинка на екран.

Снимка 333833

Източник: RealFiction

Технологията позволява да си взаимодействаме с холограмите чрез движения на ръцете, без да е нужно да докосваме стъклото или да използваме друго устройство. Екранът е леко огънат и прожектира картините с 4К резолюция, което ги прави максимално живи и истински.

Освен че DeepFrame може да служи като телевизор, специалното стъкло задава нов стандарт в прожектирането на изображения в реална среда, който ни доближава още по-близо до компютрите на бъдещето.

За момента обаче технологията е твърде скъпа за масовия пазар и ако желаете да се сдобиете с DeepFrame, ще трябва да се разделите с около 50 000 долара.