Наскоро Google пусна цял пакет нови приложения с единствената цел да ни помогне да прекарваме възможно най-малко време пред екран.

Google, Digital Wellbeing и приложенията, които ни отделят от смартфона

Новите Google приложения, които ни карат да зарежем смартфона

Digital Wellbeing с нови попълнения

Като част от инициативата си за разширяване на платформата Digital Wellbeing, компанията пусна и нов вид хартиен телефон, който не е точно телефон, но може да замести истинската джаджа в джоба ни.

Paper Phone е приложение, което ни позволява да синтезираме онези неща от смартфона ни, от които наистина имаме нужда, и да ги принтираме на бял лист хартия.

Идеята е, че самият лист хартия се превръща в новия ни "телефон" и в няколкото си странички побира основни неща, от които бихме имали нужда през деня.

Снимка 450745

Източник: Google

Това може да включва прогноза за времето, цяла карта на даден град, бележки, ремайндъри, важни телефонни номера и други.

На пръв поглед, идеята изглежда доста глуповата, но от Google са се погрижили да направят преживяването с Paper Phone максимално забавно и интересно.

Към приложението дори има инструкции за това как бихме могли да сгънем вече използван хартиен телефон в красиво оригами.

Да, Paper Phone определено не е в крак с кампаниите за спасяването на повече дървета и намаляването на хартията, но пък е интересен начин да предизвикаме себе си и приятелите си към малко по-здравословен начин на живот.