Темата за сгъваемите дисплей и телефони продължава да е централна в технологичните среди, и това ще е така, поне докато не видим първите такива устройства на пазара.

Samsung готви сгъваем смартфон

Samsung готви сгъваем смартфон

Технологията вече е патентована

Тази седмица стана ясно, че LG са патентовали джаджа със сгъваем дисплей, която може би ще има за цел да изпълнява функциите на смартфон.

Снимка 366864

Източник: USPTO

Патентът описва устройство, наподобяващо дебела писалка, което разполага с не един, а цели два дисплея, като вторият дисплей се разгъва от вътрешността на писалката.

Това със сигурност е една от най-нестандартните идеи, които сме виждали в последно време, но пък не може да скрием любопитството си към иновацията на LG.

Снимка 366863

Източник: USPTO

Според описанието на патента, химикалката ще разполага с камера, сензор за пръстов отпечатък, сензор за следене на очите, микрофон, слушалка и жироскоп.

Въпреки че малко от патентованите джаджи успяват да стигнат до етап на производство и често остават просто в архивите на патентния офис, това изобретение на LG ни се струва доста обещаващо и би внесло глътка свежест в сферата на мобилните технологии.