В последните месеци влиянието на Instagram се покачи драстично. Мнозина избраха именно тази социална мрежа пред Facebook. Посланията добиха форма на снимки и сторита, а звездите информират своите последователи какво се случва с тях именно чрез този канал.

Очаквано Instagram се превърна и в успешна платформа за реклама. Платените публикации вече са означени, но не във всички случаи. А реклами на всевъзможни продукти ни заливат от почти всеки профил на известна личност или инфлуенсър.

Снимка 390912

Източник: iStock

За да бъдат успешни подобен тип кампании трябва човекът, на когото принадлежи профила, да има много последователи. И точно тук идва проблемът. Купуването и продаването на харесвания и последвания се превръща в бизнес схема, от която най-потърпевши са останалите потребители.

И за да предотврати вълната от недоволство, която явно се предусеща, от Instagram решиха да вземат навременни мерки. Те са свързани с промени в профили, в които са забелязани подозрително много харесвания и последователи без основателна причина за техния брой.

На мушката на компанията ще са фирмите, които предлагат платена слава в социалната мрежа. А такива отдавна не липсват по целия свят. Целта е да се върне доверието на потребителите и да се запази интереса към Instagram в ролята на достоверна платформа за споделяне.

Снимка 350660

Източник: iStock

За да се реализира това намерение е създаден специален софтуер, който ще прихваща фалшивите последователи и харесвания. Все по-често те се генерират от трети приложения, създадени специално за целта.

Старите постове ще останат непроменени откъм лайкове, но на новите, които хитруващите потребите качват, ще се отчитат само реално дадените сърчица, пише Vogue.

Руснакът, който поства морски чудовища в Instagram

Руснакът, който снима морски чудовища

Адски чудати кадри

Така разликата веднага ще бъде забелязана и всички ще бъдат разкрити. Очаква се тази стратегия да влезе в сила до седмицa, а потребителите вече се уведомяват за предстоящите промени. Сега ще разберем кой го играе нечестно...