Американският интернет гигант Google отпразнува 10-ата годишнина на услугата си Calendar с пускането на нова полезна функция в мобилното приложение, която ви помага да намерите време за постигане на лични цели, предаде The Next Web.

Независимо дали искате да почнете да ходите на фитнес редовно, да научите нов език или да се чувате с родилите си по-често, новото свойство “Goals” може да включи тези дейности в графика ви с няколко докосвания, пише money.bg.

Намерете опцията “Goal” в менюто за добавяне “Add”, кажете на приложението колко често бихте искали да правите тези неща и изберете най-добрите времеви интервали, които са удобни за вас. В случай че изпуснете целта си, Calendar ще я отложи за друг ден, така че прогресът ви да не бъде засегнат.

Освен това услугата автоматично ще насрочи дадена дейност за друг момент, ако добавите събитие – като среща например, което съвпада със задачата ви. Google твърди, че с използването на функцията с течение на времето тя непрестанно ще се учи и ще избира по-подходящо време за целевите ви действия.

Добре е да се отбележи, че макар приложението да предлага често срещани категории като упражнения (Exercise) и изграждане на умение (Build a Skill), можете и сами да създадете персонализирана цел за всичко, което искате да постигнете.

Функцията Goals e налична в Google Calendar за Android и iOS в световен мащаб. Все пак обаче изглежда, че услугата се разгърва бавно и може все още да не се е появила на вашето устройство.