Едва ли има човек, който би отказал да кара Bentley. Марката е добре известна на всички и спада към високия клас автомобили, които не са по джоба на всеки.

Тази година Bentley ще чества своята 100-годишнина и от компанията са решили да отбележат това подобаващо, но и малко нетипично за автомобилен бранд. Става дума за издаването на специална книга, която също не е по джоба на всеки.

Книгата обаче е много специална, защото в нея са включени всички разработки на компанията през последните 100 години. Според Autoblog, има и материали, които илюстрират постиженията на Bentley за този период от време.

Снимка 424140

Източник: Autoblog / Bentley

Книгата тежи над 30 килограма, а кориците са подвързани с кожа, използвана и в салоните на автомобилите. Цветът пък може да бъде избиран от купувача.

Снимка 424139

Източник: Autoblog / Bentley

В края е обърнато внимание и на бъдещето на компанията и нейните планове за развитие. Книгата може да бъде закупена в три варианта. Най-евтиният струва 3800 долара и е отпечатан в 500 копия. Само 100 копия пък са налични от варианта, който предлага акварелни рисунки върху копринена хартия. Той включва и парче от гумата на болида, който през 2003 г. спечели надпреварата в Лю Ман. Неговата цена е 16 000 долара.

Bentley Continental GT и ще успее ли моделът да изкара Bentley на печалба

Ще успее ли Bentley да излезе на печалба

Големи надежди акционерите възлагат на новия Continental GT

В едва седем бройки пък е най-скъпото и луксозно издание. Неговата цена е 254 000 долара и включва 100 каратови диаманти.