Близо 100 години след раждането си Chivas Regal 25YO се завръща на пазара. По този повод в София бе организирана вечеря, на която луксозното уиски бе представено пред ВИП гости.

Балната зала на Военния клуб бе преобразена в духа на Ню Йорк от началото на миналия век. За атмосферата от епохата допринесоха и хостеси във вечерни рокли - модни реплики от 1909 година.

Присъстващите имаха възможност да се насладят на вкуса на 12 и 18-годишни уискита от шотландското семейство Chivas и да научат историята на напитката, представена на живо от мастър блендъра Алън Грейг. Кулминацията на вечерта настъпи с представянето и дегустацията на Chivas Regal 25YO.

Съвременното уиски е създадено от мастър блендъра Колин Скот, който следва техниката и традициите на смесване, приложени от създателя на напитката - Чарлз Хауърд.

Бутилиран в лимитирани количества, новият продукт е смес от различни уискита, всяко от които е отлежавало най-малко 25 години. Напитката има плодов аромат на сладък портокал и праскова, както и нюансите на марципан и ядки.

Завръщането на Chivas Regal 25YO започна преди година с грандиозно парти в града, в който преz 1909 година се е родила неговата слава - Ню Йорк. В негова чест са организирани поредица от събития в престижни градове из целия свят, част от които е и българското представяне на луксозното уиски.