Лятото наближава, а с него и парещото слънце. Тогава слънчевите очила няма да са просто аксесоар, а необходимост.

Този сезон  изобилието от цветове при дамските и унисекс очила включва: розово, лилаво, небесно синьо, сьомга, много бонбонени багри и нежни нюанси. В принтовете са интересни комбинациите от строго геометрични форми в рамката, които редуват цветовете - синьо, жълто, зелено и други. Остават актуални моделите, които наподобяват дърво, както и комбинациите в принтовете тип "хавана" и "костенурка" в синьо, кафяво и зелено.

Снимка 287392

Източник: Борислав Йосифов и Николай Иванов

Навлизат и прозрачните елементи, при които принтът изпъква само на светлина. Интересни са и моделите с брокат в рамката, но като цяло очилата от матови материали са по-актуални от гланц моделите.

Сред актуалните предложения за годината са и тези в милитъри стил в кафяво, жълто и зелено. При мъжките модели очила цветовете са предимно горска сянка, синьо, черно и сиво. С цветовете се акцентират и различни детайли, като например края на дръжките, който при някои модели е в различни цветови комбинации.

Снимка 287393

Източник: Борислав Йосифов и Николай Иванов

В колекцията на Kwiat 2017 присъстват всички форми очила, като преобладават закръглените, които са по-скоро комбинация от елипса и кръг. Интересен е двойният мост между стъклата (кръжилата). В доста от новите модели мостът е върху рамките, което придава шик и изтънченост на моделите. Практичен е моделът тип "глазант", който не ограничава с рамка виждането надолу и настрани, което е много полезно при шофиране.

Огледалните стъкла продължават да са модерни. Те вече са по-прави, не толкова извити (издадени навън), което създава усещане, че не са крещящо огледални, а по-скоро полуогледални. Хит при тях са стъклата в цвят розово-златно, актуално остава и покритието тип "хамелеон"