Сватбата е може би най-специалното събитие в живота на една жена. Поради тази причина всяка дама иска да изглежда ослепително на този ден и да впечатли гостите си.

Това е моментът, в който всяка лейди може да се почувства като принцеса, а роклята е основният компонент, който спомага за това усещане. Тези от нас обаче, които имат дебели банкови сметки, могат да си позволят по-шикозни тоалетни за това уникално изживяване.

Ето и кои са 10-те най-скъпи булчински рокли за всички времена:

Принцеса Даяна - рокля на Дейвид Емануел

Трудно е да се изчисли колко точно е струвало това прекрасно произведение, имайки предвид, че цената на роклята се покачва с всеки изминал ден. Легендарната рокля, с която Даяна се омъжи за принц Чарлз през 1981г., е покрита с 10 000 перли и пайети, които са били ръчно зашити с позлатен конец. Дизайнерите Дейвид и Елизабет Еманюел са използвали най-фини материали. Другото уникално в тази рокля е, че има шлейф, който е с дължина цели 7.6 метра.

 

Грейс Кели - рокля на Хелън Роуз

Тази рокля е смятана за най-красивата в историята на булчинските рокли. Това е тоалетът, с който прекрасната Грейс се омъжва за принца на Монако Рение през 1956 г. След това тази рокля много често е копирана от други булки, които дори малко искат да се доближат до изяществото на принцесата. Преди 56 години тя е струвала 8 000 долара, но в момента цената й е качена многократно.

 

Роклята с диаманти на Рене Страус и Мартин Кац

Това е най-скъпата сватбена рокля, която не е носена от кралска особа. Моделът е създаден през 2006 година от дизайнерите Рене Страус и Мартин Кац. Тя струва 12 милиона долара! Цената се дължи на факта, че е отрупана със 150-каратови диаманти. Това се казва „да блестиш в сватбения си ден“.

 

Роклята на Юми Катсура

Тази рокля е създадена от японския дизайнер Юми Катсура и за няколко месеца се счита за най-скъпата рокля в света, но това е преди да се появи роклята на Страус и Кац. Японската прелест струва 8.5 млн долара и е покрита с 1 000 перли, но най-много се набиват на очи няколкото големи диаманта, инкрустирани в нея.

 

Роклята на Катрин Зита-Джоунс

С тази рокля през 2000г. актрисата казва ''да'' на колегата си Майкъл Дъглас. Авторът на това произведение е дизайнерът Кристиян Лакроа. Цялата рокля е покрита с диаманти, ръчно зашити с копринен конец.

 

Роклята Peacock Feather

Не, не се заблуждавайте, това също е рокля, която е предназначена за сватбения ден. Тя обаче е за по-смелите дами, които биха искали да бъдат нестандартни и запомнени на сватбата си. Тази рокля е представена през 2005г. и определено не е за традиционалисти. Струва ''само'' 1.5 млн долара.

 

Платинената рокля на Мауро Адами

Тази прекрасна рокля е представена в колекцията от 2008 г. и е ушита с конци от платина и коприна. Цената, срещу която можете да облечете тази рокля за вашия специален ден е 372 000 долара.

 

Рокля Imperial Pearl Gown

През 50-те години тази прелест се счита за една от най-скъпите булчински рокли в света и стойността й продължава да нараства и до днес. Красивата рокля е покрита с 100 000 ръчно зашити перли, а стойността й тогава е била колкото и броя на перлите - 100 000 долара./Lifestyle.bg