Порно филмите с възрастни хора са най-новият хит в Япония. Доказателство за това е процъфтяващата кариера на 74-годишния Шигео Токуда - пенсионер, който в момента се е отдал единствено на участията си в еротични ленти, пише Time.

Истинското му име не е Токуда. Той обаче пази в тайна самоличността си, защото жена му и дъщеря му нямат представа за извънредната професия. Нямат представа и за неговите 350 ленти и 14 години опит в бранша. А името му отдавна вече се е превърнало символ за тактичния възрастен джентълмен, който инструктира жените в изкуството на еротиката.

Работата на Токуда се е доказала като златна мина за неговите издатели, които първи пуснали на пазара серията "за стари хора" - "Маниакално обучение на Лолитки" през декември 2004 г. Популярността на лентата води до издаването на следващия хит - "Забранена грижа за възрастни" през август 2006 г.

"Ако правим филми като всички останали студиа, няма да можем да ги победим. Вече съществуват много продукции с Лолити или кръвосмешение, а ние искахме да постигнем нещо ново. Връзката между съпруга и стар тъст обаче е достатъчно засукана за да създаде мистериозна атмосфера и да плени сърцата на зрителите", поясни представител на Glory Quest.

"Мисля. че съществува нещо, което възрастните притежават, а младите - не. Това е така, защото са живели доста повече. Трябва да ги уважаваме и да се учим от тях", сподели възгледите си и режисьорът Гаичи Коно.DVD с участието на Токуда

Индустрията с порно за възрастни в Япония възлиза на около 1 млрд. долара годишно. Въпреки че, филмите с жени под 30 години няма да изчезнат, през последните 5 години се е развила тенденция към търсенето на "зрели актриси".

"Възрастните просто не се идентифицират с училищни сценарии. По-лесно им е да разберат сериите с тъстове и снахи...", каза порно актьорът, който смята да работи до 80-тата си годишнина, или поне докато има търсене за филмите му.

"Но хората на моята възраст се срамуват и не се чувстват уверени да покажат интимните си части. Гордея се, че мога нещо, което те не. Това не означава обаче, че бих им казал за старческата си професия", допълни Токуда през смях.