Ексотчаяната съпруга Вихра Петрова превъзмогна предателството на мъжа си и най-накрая проговори за изневярата на Иван Христов. Единствено пред „Монитор" тя сподели за болката, за прошката, за новото си амплоа. Вихра вече отдавна не е отчаяна, загърбила е мрачните дни и гледа с усмивка напред.

- Вихра, как взехте решение да разкриете своята истина за изневярата на Иван и предателството на бившата ви приятелка Ирина?

- Много ми беше трудно, защото аз не исках да говоря, просто не виждах смисъл. Но сега се налага. Когато водиш едно предаване от типа „Споделено с..." искаш хората да ти се доверяват и да споделят с тебе най-съкровените си неща, най-големите си страхове, болки, трябва първо ти да го направиш. Доверие за доверие. Аз нямах право да не го направя. Искам хората да видят, че съм отворена за тях, искам и те да бъдат открити за мен.

- Не се ли страхувате, че Иван и Ирина ще отвърнат на удара с други интервюта по медиите?

- Вече няма значение какво ще каже другата страна. Иван и Ирина първи дадоха интервю и показаха снимката си със залеза. Аз не реагирах тогава, защото смятам, че подобни хвърляния на реплики в медийното пространство са напълно излишни. Аз не го направих, за да отговоря на Иван и Ирина. Както казах, направих го заради доверието на хората.

- След изневярата на Иван, не загубихте ли доверие в хората?

- Аз не мога да спра да имам доверие в хората. Никой не заслужава да не му вярваш, защото някой друг се е издънил пред теб. Всеки човек е сам за себе си, така че аз подхождам с доверие към хората, пък вече ако те направят така, че аз да го загубя, такъв е животът. Човек не може да се сърди на някого, защото се е влюбил. Това е пълен абсурд.

- Имате ли нов мъж в живота си? Свързаха ви с режисьора Милан Кузов.

- Не, нямам нов мъж в живота си. Аз имам много приятели мъже и като ме снимат някъде, задължително пишат, че сме гаджета. Това е нормално, всички, особено хората в публичното пространство, го знаят.

- Как си представяте бъдещия си мъж?

- Не си го представям. Изобщо не мисля за това.

- Разкажете за тайния ви обожател.

- Да, имах таен обожател, който ми изпрати 101 рози на рождения ми ден с картичка „Завинаги твой". Изобщо не разбрах от кого са цветята. Две седмици след това получих още един букет със 101 рози в офиса. До ден днешен не знам от кого са. Но му благодаря за красивия жест.

- Преди време споделихте, че искате да имате още деца. Какво е мнението ви сега?

- Да искам още деца. Но всичко е Божа работа.

- Заболя ли ви много от клюките, които се изписаха по ваш адрес в жълтата преса?

- Вече не обръщам внимание на писанията за мен. Единственото неприятно нещо през тези месеци беше, че се налагаше да обръщам списанията, когато слизам на бензиностанциите, за да не ги види дъщеря ми. Тя вече може да чете и това, че съм си рязала вените, че съм била в „Пирогов", й влияеше по някакъв начин.

- А тя как реагира на раздялата ви с Иван?

- Тя е зряло дете. А и аз много й говоря, много й обяснявам, че нейният татко си е неин татко. Той винаги ще я обича, винаги ще бъде до нея. Мисля, че тя успява да се справи със ситуацията. Не смятам, че е коректно, когато се разделиш с половинката си и имате дете, да го настройваш срещу другия. Родителите си оставят родители завинаги и е хубаво те да бъдат в добри отношения. Единственото нещо, което съм помолила Иван, е Ава да не ходи в къщата на Ирина. Ние сме се разбрали с него и той изпълнява молбата ми.

- Как успяхте да преодолеете болката от предателството?

- Всеки един човек - не само жените, защото има и много изоставени мъже - трябва да намери начин да свали от себе си този товар. Човек може да се отърси от предателството, когато прости. Аз простих, когато анализирах нещата, и реших, че това е един урок, през който трябва да премина, за да продължа напред.

- Трудно ли ви беше да напуснете „Станция Нова"?

- Да. Дълго време обмислях това мое решение, защото това беше едно предаване, което започнах от самото начало. Особено „Съпругите". Мога да кажа, че всеки един детайл, всяко едно нещо са били мои идеи. Предаването беше с най-добрия рейтинг в „Станция Нова". Човек трябва да продължава да върви напред и аз смятам, че всичко е за добро. Получих предложение от No frame media и TV7 и много се радвам, защото тук вече срещам различни хора. А това за мен е важно. Известните личности са много малко в България и ние всички ги познаваме по-добре от тях самите. И не смятам, че когато работих единствено с тях, можех да се развивам професионално.

- Мислите ли, че сега, когато вече не сте в „Съпругите", рейтингът на предаването ще се срине?

- Не, напротив, няма незаменими хора. Мисля, че новата водеща Жени ще е достойна заместничка. Тя е жена, която е доказала, че се справя с всичко, с което се е захванала - и като модел, и като бизнес дама. Предполагам, че ще се справи и с това си амплоа.

- Интересувате ли се какво се случва в бившата ви работа?

- Чух, че искат да изгорят диванчето в предаването и не мога да разбера защо ще трябва да се проявява такава вандалщина. То е толкова симпатично. По-добре да го подарят на някой, който има нужда от него. Четох някъде, че името на шоуто „Отчаяните съпруги" било прокълнато. Разбира се, това е малко пресилено. Вероятно има нещо в силата на думите и на мисълта. Това са едни теми, които много ме вълнуват. Но горкото диванче едва ли има нещо общо с цялата работа.

- Как се запалихте по езотериката?

- Аз от много години се интересувам от езотерика. Майка ми и баща ми също се интересуват.

- Ставате водеща на „Споделено с...". Как смятате да промените предаването?

- Смятам, че хората не са никак глупави и дори от екрана виждат кой е искрен с тях. Зрителят усеща кога се раздаваш на сто процента.

- В първото предаване на „Споделено с..." съблече сватбената си рокля и разкри секси гръб.

- Това, което направих, беше един символичен акт. Сваляйки роклята си, аз искам да махна тази тежест от себе си и да продължа напред.