Ути Бъчваров изстреля 150 патрона в слънчогледова нива край село Динката още рано сутринта. "Направих си густото, както казват в Пловдивско. Бях в блок със слънчоглед, меню, което гургулицата обича - хем да не е препечен, хем да не много суров. Имаше много интензивен прелет на гургулици.Това ми е любимото място за лов. За 20-ти път откривам сезона в Пазарджишко", каза кулинарният магьосник.
Облечен с ловните дрехи, той пристигна в новата ловна хижа на Ловно-рибарско дружество "Сокол" - Пловдив, над Белащица. За ловците той ще сготви една малко по-различна рибена чорба от смолянска пастърва, съобщава "Марица".
"Вътре няма да има нито една костичка, пасирам я - става като крем супа в азиатски стил, прилича на индийско-тайландската кухня, защото слагам кориандър и къри", издаде тайната Ути.
На полянката пред хижата се вари и курбан, казаха домакините от Ловно-рибарско дружество "Сокол".
По традиция при откриването на лова всяка дружинка коли агне или овча за курбана за късмет и слука на авджиите. Сред гостите над Белащица са Ботьо Арабаджиев - директор на Южно централно държавно предприятие, Красимир Каменов - зам.-директор на Изпълнителната агенция по горите, Иван Петков - председател на УС на Българския ловно-рибарски съюз.
След малко се очаква ловците да дойдат от полето и да се включат в кулинарно състезание. Три отбора ще приготвят пъстърва по различни рецепти.