Те са щастливци по две, защото имат до себе си още един съмишленик в добро и лошо. А и са талантливи по две, поне такива са нашите близнаци, които представяме. Разбира се, има и други "еднакви" БГ личности - в спорта - Борис и Йосиф Големечкови, Румен и Росен Димитрови, в политиката - Гергана Паси и Михаела Калайджиева... , но ще ограничим броя им до Топ 5.

1. Ивайла и Божидара Бакалови

Снимка 303762

Двете сестри, родени на 16 юли във Варна, са познати като брюнетка и блондинка, но не само заради това приликата не е очебийна. Не са еднояйчни близначки. Безспорен факт е, че Ивайла Бакалова е по-известната близначка. След като печели "Мис Черно море" през 2000-та година, тя става "Мис България Вселена 2001". Следват още конкурси и титли за хубавицата, чието име непрекъснато се замесва с това на покойния Илия Павлов и съпругата му Дарина Павлова. А по-късно Ивайла ражда дете от бизнесмена Румен Гайтански, известен като Вълка, с когото са разделени. Днес Рая е тийнейджърка и от години живее в чужбина с майка си. Днес миската се занимава с имоти и с интериорен дизайн и окончателно се е преместила в Дубай.

Дъщерята на Ивайла Бакалова стана на 13-ет

Дъщерята на Ивайла Бакалова стана на 13-ет

Миската се прибра от Дубай за рождения ден

Божидара е близначката, която се изявява като по-арт човек. Русокосата хубавица се беше посветила на модата, имаше ателие, галерия, а после и тя отпраши да живее извън България. При едно от завръщанията си, Божидара каза, че парите за нея никога не са били фетиш. "Хората са прекалено заети с пари и битовизми, много малко спират, за да погледнат себе си", допълни тя по ТВ 7 тогава. Божидара призна още, че не знае кога ще се омъжи и ще стане майка. Името й беше забърквано в скандали, беше обвинявана, че взима наркотици. През последните години обаче медийните екшъни около нея и сестра й Ивайла са минало. А имаше много шум, свързан с близначките, и относно баща им, който лежа в затвор в САЩ, след това беше депортиран у нас. Майка им и мъжът, с когото е живяла, са отгледали момичетата, които имат още трима братя - двама от тях отдавна живеят на Канарските острови, където имат заведение, третият е във Варна.

Ивайла Бакалова призна: Имам човек до сърцето си!

Ивайла Бакалова призна: Имам човек до сърцето си!

"Искам да имам още едно дете", довери миската

2. Благовест и Светослав Аргирови

Снимка 303761

Източник: bTV

Стане ли въпрос за известни близнаци, двамата братя са първите, за които се сещаме. Благовес и Светослав Аргирови са потомци на славен българин - Тодор Каблешков. Те са и сред малкото поп изпълнители, които спират кариерата си, когато са на върха - едва на 31-а са. Родени на 23 април 1959 г., Благовест и Светослав се занимават с музика още от деца. В родния им Пловдив учат в Академия за музикално и танцово изкуство. Благовест свири на виолончело, а Светослав - на пиано. После завършват МА "Панчо Владигеров" и дебютират на сцената като дует "Вега" през 1981 г., след което се налагат като "Братя Аргирови".

 Братя Аргирови – най-известните близнаци на соца

Братя Аргирови – най-известните близнаци на соца

Оттеглят се от сцената, когато са на върха, но все още са звезди

Соня Васи, която два пъти става "Мис България", покрай братята стартира и своя музикална кариера. Първо е гадже с Благовест, а после започва работа с други музиканти и отпрашва за Америка. Братя Аргирови създават хитове, които се припяват и днес - "Гот е", "Силвия", "Да чукна на дърво", "От понеделник", Замириса на море"... Имат 6 издадени албума и множество награди, както и участия на наши и чужди форуми. В края на 80-те Благовест и Светослав започват да се изявяват в скандинавските страни, както и в клубове в Германия, Австрия, Швейцария. Светослав повече от 20 години е в Норвегия, но скоро призна в тв интервю, че догодина окончателно ще се преместят с жена му да живеят в България. Благовест пък е тук, а преди това е бил около 6 години в Италия. Така че двамата братя през последното двадесетилетие са почти разделени. Социалните мрежи са тези, които им създават някаква близост, както и времето, което Светослав всяка година прекарва у нас през лятото. Иначе той се занимава също с музика в Норвегия - дирижира два хора и един оркестър, а за удоволствие свири на орган в църква през уикенда. Жена му е финансист в банка, а синът им Кристофер е дипломиран психолог. Първата съпруга на Благовест е племенница на жената на Светослав, макар разликата им да е само 2 години. Но двамата заминават за Италия, където тя става модел и певица, и бракът им приключва, макар вече да са родители на син, който е завършил Кралската въздушна академия в Норвегия. По настоящем е семеен човек вече. И най-позитивното между вече бившите съпрузи е, че са съхранили добрите отношения и днес. Сега Благовест е женен за румънка, с която живеят в България.

3. Ангел и Невен Енчеви

Снимка 303760

Известните лекари са родени на 25 май 1970 г. в Пловдив. Ангел и Невен Енчеви са абсолютно еднакви и толкова са свикнали с това, че дори са категорични в позитивите: "Винаги имаш съюзник и същевременно конкурент, с когото да мериш силите си." Двамата близнаци от деца са убедени, че един ден ще станат лекари. Завършват медицинския институт, а после Ангел специализира в Гърция пластична хирургия, а Невен отпрашва за Германия. Невен се връща след 2 години и учи у нас психология на управлението и икономика. После обединяват сили и умения и създават собствена болница, която Невен управлява.

Теди Велинова и Ангел Енчев станаха родители за втори път (СНИМКА)

Теди Велинова и Ангел Енчев станаха родители за втори път (СНИМКА)

Имат дъщеря

А Ангел твърдо се развива и реализира в пластичната хирургия. Не случайно днес е един от лекарите на звездите, които се тунинговат, и не само, при него. Д-р Ангел Енчев вече е семеен, женен е за модела Теди Велинова и двамата имат две деца - Филип, който е на 3 години и София, която се роди през февруари тази година. Д-р Невен Енчев пък е женен за колежка - д-р Ваня Александрова и имат момиче. Да добавим, че братята имат и артистични заложби. Още като хлапета са актьори във филма "Може би фрегата" на режисьора Петър Каишев и са играли с актьорите Сотир Майноловски, Хиндо Касимов, Досьо Досев, Васил Попов. Освен това имат афинитет и към музиката - свирят на пиано и тромпет.

4. Дарин и Деян Ангелови

Снимка 303755

Източник: bTV

Едва ли бихте казали, че Дарин и Деян са братя, да не говорим - близнаци. А те са! Появили са се през 1980 г. на 30 август, но не са еднояйчни - ясно е вече, заради приликата между двамата братя Ангелови, която липсва. Сега са актьори в Народния театър, и то трето поколение - дядо им Стоян Стоянов е от основателите на ловешкия театър, а баща им Ангел Ангелов е известен мим и директор на пернишкия театър. Но дебело да подчертаем, че близнаците от хлапета са отявлени спортисти - каратисти и боксьори май. А що се отнася до личните отношения, те винаги са твърдяли, че колкото и да се усещат, толкова са различни като хора. Дарин е повече спряган в медиите, докато брат му не си пада по светския шум. Деян е първият, който слага край на ергенския си живот. Свива гнездо със своя фенка - Петя, с която стават родители на две момчета.

Ексклузивно! Актьорът Дарин Ангелов стана баща

Ексклузивно! Актьорът Дарин Ангелов стана баща

Актьорът има момиченце

Преди да стане баща, чичото Дарин е като обсебен от децата на брат си и непрекъснато играе с тях и говори все за тях. Но през 2015-та се врича на своята любима Антония, а преди година му се роди момиченце, което се казва Дария. Кръстено е на него като че ли?Интересна подробност в живота на Дарин е, че спасява живота на зрител от публиката по време на представление миналата година. Актьорът скача от сцената и изважда езика на човека, който го глътнал. Ще припомним още, че Дарин Ангелов беше голямата младежка любов на певицата Мариана Попова, когато тя прохождаше на музикалната сцена. 

Дарин Ангелов получи "Бяла лястовица"

Дарин Ангелов получи "Бяла лястовица"

Актьорът спаси човешки живот

5. Весела и Биляна Казакови

Снимка 303753

Източник: Eva.bg

Двете сестри-близначки също са актриси. Имат и по-голяма сестра с 8 години. А майка им Снежана Казакова, която си отива млада, е ръководител на Детска театрална школа "Камбанка". Тогава близначките са едва 19-годишни, току-що влезли в театралната академия. Те обаче учат паралелно и икономика, за да угодят на баща си. Цялото семейство трудно и дълго преживява загубата на майката. Едва 6 години, след като тя си отива, те отново започват да осъзнават близостта си. Биляна е съпруга на "господаря" Румен Угрински - факт, който е малко известен. Румен също има голямо семейство - още двама братя - Антонио, който е актьор и Петър, който е лекар-гинеколог и по-късно се разбира, че е дете на баща им. Румен и Биби, както близките наричат Биляна, са родители на тийнейджърка вече, която се казва Анита. Именно докторът във фамилията изражда Биляна.

Стаси Кара изповядва Део и Весела Казакова

Стаси Кара изповядва Део и Весела Казакова

Поводът бе премиерата на нов, хитов сериал – „Изгнаници”, а срещите й с актьорите от него предстоят през целия месец май

Другата близначка - Весела Казакова, която се изстрелва към славата с ролята си "Мила от Марс", а след това следват десетки още театрални и кино изяви, не е още майка, затова пък е докрай отдадена на изкуството. Със сестра си нямат много общи срещи на сцената и пред камерата. За първи път след като са студентки ги събира Иржи Менцел в постановка на Сатиричния театър. После в "Самотни сърца", филмът на Валентин Гошев, играят героини, които враждуват помежду си. Преди дни близначките, подени в София, са навършили 40 години.

сн.: архив