Прокуратурата и Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, ще проверяват богатството на Росен Чолов, който е съпруг на станалата известна от сериала „Под прикритие" моделка Ирена Милянкова.

Той беше арестуван преди няколко дни по обвинение, че е организирал и ръководел група, занимаваща се със сводничество, склоняване към проституция и трафик на хора.

Според държавното обвинение Чолата управлявал луксозен бардак, прикрит зад паравана на модна агенция FH1. По груби сметки на разследващите от тази дейност в джоба на Чолата са влизали близо 1 млн. лева годишно.

„Когато има образувано дело по чл. 321 за организиране и ръководене на престъпна група, ние сме длъжни да подадем сигнал към Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, която да извърши своя проверка", обясниха пред столичен вестник източници от Специализираната прокуратура, която разследва случая.

Освен това държавното обвинение ще възложи и данъчните да извършат проверка на имането на Чолата и аверите му. Целта е да се провери дали той има легални доходи, които да покриват луксозния му начин на живот, и да се проследи как са били изпирани парите от бизнеса с платена любов.