Маги Халваджиян сподели интересната си семейна история в социалната мрежа. Оказа се, че продуцентът е потомък на бежанци. Ето какво написа в профила си Маги:

"Точно преди 100 години (1916) дядо ми и баба ми, бягайки от ГЕНОЦИДА над арменските християни в Турция, се озовават в България! Огромна бежанска вълна от арменци!

Драмата на тези хора е била толкова голяма и видна от всички Българи, че Яворов написва стихотворението "Арменци". (Всъщност не. Греша. Яворов пише тази творба доста по-рано. 1899)

Никой съвременник на онези събития не си спомня Дядо ми да е хвърлял камъни по тогавашната полиция, да се е държал сякаш всички са му длъжни, да е имал непристойно поведение към българските жени! Напротив. Бил благодарен!

Тъй като съм потомък на бежанци, винаги съм смятал, че трябва да сме много толерантни към хората, бягащи от родината си поради различни причини!

Това което става по улиците на Българските градове в момента обаче надвишава прага ми на толерантност. Това не са бежанци. Това са престъпници!

Връщам се 100 години назад. Дядо ми, баба ми и много други арменци се заселили в Плевен. Дядо ми си намерил работа! По-късно се родили баща ми и двамата му братя. Дядо ми бил предприемчив човек и отворил малък цех за сладкиши!

По-късно цеха се превърнал в малка фабрика! Дядо ми вдигнал и къща за цялата фамилия! После(1944) дошли комунистите (други едни престъпници) и Откраднали (национализирали) фабричката на дядо ми.

Дядо ми и баба ми преживели много неща в онези години. И хубави и лоши! Никога не забравили обаче, че българите са ги спасили! Дядо ми обичал българите и мразел комунистите!

За миг обаче не забравил, че той и цялото му семейство са живи, защото България ги е приютила! Ако преди години ме бяхте попитали какво мисля за бежанците щях да ви отговоря едно!

Днес обаче мисля друго. Държавата трябва да си свърши работата и да защити гражданите си! Всеки хвърлил камък по държавата, която го е приютила, трябва незабавно да бъде екстрадиран!

Има механизми за това! Имаме си достатъчно наши престъпници! Едва ли ни трябват и чужди! Трябва да се действа бързо и твърдо! Днес границата беше мината!"