Заради истерията с опасните силиконови подплънки на водеща френска фирма, зачестиха запитванията у нас за актуалната сред родните звезди застраховка за силиконови импланти.

Преди дни някои пищни представителки на шоубизнеса като фаворитката за "Евровизия" Десислава намекнаха, че са готови да се разделят с имплантите си, ако това може да навреди на здравето им.

Темата е актуална и в световната преса, която гръмна с нова страховита "бомба" - същата френска фирма е "напомпала" с бицепси и релеф гърдите на голям брой мъже, които също може да имат спуквания на имплантите-менте и здравословни последствия от тези проблеми.

Първата силиконова застраховка бе преди три години. Тогава по идея на продуцента си фолкаджийката Габриела направи прецедент - тя защити 900-кубиковия си бюст за сумата от 100 хил.евро.

"Във връзка с шума, който се вдигна за този опасен силикон, имаме все повече запитвания каква точно е застраховката. Става дума за застраховка "Живот", която е за всякакви злополуки и опасности зa здравето, свързани с имплантите.

Ако силиконът се окаже опасен и може да доведе до заболяване от рак или до нетрудоспособност, застрахованият се обезщетява. Както и при пълна или частична загуба на нетрудоспособност, вследствие на проблеми с имплантите", каза още застрахователният брокер от zastrahovam.com Георги Андонов.