„Отечествен фронт" ни среща с канибала от село Голямо Буково, Бургаско.

Петдесетгодишният Николай е убил двама души. Една от жертвите е тъща му. Според съдебните документи той извадил вътрешностите им и е заподозрян, че е ял от тях.

За коментар предаването е потърсило двамата най-важни човека в живота на канибала неговите следовател и психиатър!" И двамата твърдят, че е интелигентен, че е имал потенциал. Следователят по делото смята, че такъв човек трябва да бъде отделен от обществото, защото е потенциално опасен.

А според психиатъра Николай е от болните, при които болестта протича по-тежко...

Доказателствата, че именно той е убиецът на двете жертви са безспорни според следователя Джамбазов. Част от вътрешностите на едната жертва са намерени в съд с вода в дома му.

Според психиатъра му спомени му за преживяното са смътни, хаотични и несвързани. Самият Николай твърди, че няма никакви спомени за убийствата и за това дали е ял от жертвите си.

„Казаха, че съм извършил две убийства, че съм консумирал от месото... Това за мен не е истина, обаче д-р Славейков каза, че може и да не си спомням!..."

Николай е осъден за двете убийства и е излежал наказанието си в психиатричната болница в Ловеч. Сега живее в село Голямо Буково и единственият човек, който следи си пие лекарствата е възрастната му майка.

„Канибалът пиеше кафе и не си спомняше кого точно е изял!" - разказва Карбовски. - „Няма как да не изникне въпросът вие бихте ли живели с един такъв човек за съсед.

Оставяме на вас да прецените дали той е опасен или не е. При всички положения обаче си остава човекът, който няма да поканите на вечеря. А може би точно това кара един човек да сготви друг човек, помислете си!"

 

"Отечествен фронт", събота, 20 февруари 2010 г., 18:00 по Нова телевизия