Валентино е от малцината щастливци, надарени от Господ с какви ли не таланти. Светът му е от най-шарените, ама толкова весел, лудешки и необятен, че се чудиш има ли ги още такива...

Освен множеството таланти, Бог щедро го е дарил и с огромно сърце и душа, с които умее да обича хората, които имат късмета да го познават. Защото истинският творец трябва да е на първо място истински човек в живота!

Огромната емоционалност на Валентино, която ще усетите неминуемо в поезията му, може да ви дойде и в повече . Но тя има ефекта на гръмотевица! Удря те и така те разпалва, че изпушваш! Защото с каквото и да се захване той, го прави с толкова много страст, огнен темпарамент, любов и себеотдаване, че винаги е заразно!

Освен че е прекрасен музикант, композитор, певец и художник, наскоро разбрах, че е прописал и стихове. Казах си...блазя му на този човек, че умее да превръща всяка от любовите си къде в стих, къде в картина, къде в песен. И най-вече - блазя му, че му се е случило отново онова древно и прекрасно чудо с поникването на крилата, за което всички ние копнеем!

"61 дни любов" е стихосбирка за една изгаряща любов. Написана е по детски откровено и чистосърдечно. Все пак внимавайте! Заразно е...

 

Мариела Нейкова

.....

Ти си тази!


Ти си тази, която винаги съм търсил,
по улиците пусти на моята душа.
Самотен лутах се, но винаги съм знаел,
ще те открия сред огромната тълпа.

Ти си тази, която винаги съм обожавал,
гледал съм в очите ти безкрайно.
Без теб животът нищо не е означавал,
желал съм те, целувал съм те тайно.

Ти си тази, със която съм заспивал,
издирвал съм те в сънища безкрайни.
В целувки и цветя , тялото ти съм обвивал,
живял съм с теб животи в светове незнайни.

Сега си тука, истинска, и вече те докоснах,
перфектна като стих си без излишни фрази.
И след като целунах те... разбрах,
че истинска си, и че ти си тази!

 

18.07.2009