Страницата People of New York отдавна събира фенове във „Фейсбук". По нейно подобие и в България се появиха няколко проекта, които в основата си се въртят около снимането и разказването на истории на непознати хора, срещнати от авторите по улиците на града. Един от тях - People of Sofia, вече съдържа над 2000 фотографии и има близо 80 хиляди последователи в социалната мрежа, а сега предстои и излизането на хартиената му версия.

Едноименната книга ще събере в специално луксозно издание най-доброто от проекта на любителя-фотограф Вихрен Георгиев. Освен селекция от знакови за почитателите на визуалните емоции портрети и истории, в книгата са включени и специално заснети и непубликувани досега кадри и текстове.

Вихрен Георгиев

People of Sofia ще бъде в книжарниците от 9 декември, а официалната премиера ще се състои в рамките на Панаира на книгата, на 10 декември, от 18 ч.,  в зала 8 на НДК. По време на събитието Вихрен ще разкаже и за тайните на улавянето на неповторими и запомнящи се лица и мигове.

По повод излизането на книгата „Егмонт" и авторът предлагат уникална възможност за почитателите на проекта: трима от поръчалите предварително книгата в сайта на издателството egmontbulgaria.com до 6 декември (включително) ще имат шанса да разкажат за себе си и да се появят в People of Sofia. А всеки, който поръча книгата от сайта на „Егмонт" в посочения период, ще получи своя екземпляр с автограф от автора.

„Това е книга за хората", коментира Вихрен Георгиев. „За това, че всички сме хора, но всеки е индивидуалност, има своите различия, които правят улиците и света по-интересен. И трябва да ценим и уважаваме това."