За автора:

Марси Шимоф е известен трансформационен лидер и специалистка по въпросите на щастието, вдъхновила милиони хора по целия свят с посланията си. Тя е един от най-популярните автори на мотивационна литература и женското лице на книгите от поредицата „Пилешка супа за душата".

Марси Шимоф е съавтор на шест от най-популярните заглавия, включително „Пилешка супа за женската душа" и „Пилешка супа за душата на майката". Нейните книги са продадени в повече от 13-милионен тираж по целия свят, преведени са на 33 езика и са оглавявали бестселъровите класации на New York Times, USA Today и Publishers Weekly.

Марси Шимоф е сред духовните учители, поканени за участие в международния литературен и филмов феномен „Тайната", където споделя своите проникновения относно принципите за изграждане на траен успех и лично удовлетворение.

Марси Шимоф е съосновател и член на Изпълнителния комитет на Съвета на трансформационните лидери - организация на стоте водещи личности, посветили се в служба на човечеството.

Каръл Клайн е редактор и писател на свободна практика, съавторка на 5 книги от поредицата „Пилешка супа за душата".

 


За книгата:

Хората днес се радват на значителен материален комфорт и имат множество поводи за радост. Защо тогава малцина се чувстват доволни от живота, а още по-малко щастливи без причина? Изобщо възможно ли е това?

В своята книга „Щастлив без причина" Марси Шимоф търси корените на щастието и дава ясни и прости практически напътствия как да го постигнем. И докато повечето хора търсят щастието във външни постижения - като добра работа, щастлива връзка, много пари, голяма къща, нова кола... авторката ни показва, че външните причини са много малка част от цялата картина. Тя прави проучване на повече от 20 хиляди човека в търсенето на щастливи хора. Успява, макар и трудно, защото депресията и отчаянието се оказват бичът на столетието, да намери стотина щастливци.

В книгата са дадени някои от най-интересните истории на тези хора и в тях ясно личи, че щастието им не произтича от външните обстоятелства. Много от тях всъщност са имали тежък живот и трудно биха могли да се впишат в графата „щастливци" според общоприетите стандарти. И все пак именно те са открили източника на радост и го споделят с читателите в своите трогателни и вдъхновяващи истории.

Научете кои са навиците на щастливите хора и как да постигнете дълбоко вътрешно щастие, неподвластно на времето и причинността. Спрете да гоните щастието и почнете да го практикувате. Станете и вие щастливи без причина.