Петък е - време за седмичната ни селекция от нови книги, с които да се забавляваме през уикенда. Този път те са изключително разнородни.

"Жажда"

Започваме с книга, която беше номинирана за престижната литературна награда "Гонкур" - последния роман на Амели Нотомоб.

Снимка 487563

Източник: Колибри

Според едно от преданията последните думи на Исус на кръста са били "Жаден съм". Тях избира авторката, за да ни разкаже какво е чувствал Спасителят няколко часа преди и след разпъването му на кръста в един кратък, но съдържателен философски роман.

Изд. "Колибри", 14 лв.

"Боб Хъни, който прави разни неща"

Първият любопитен факт за този роман е авторът му - актьорът, режисьор и бивш съпруг на Мадона - Шон Пен. Вторият - сюжетът, който разказва за Боб Хъни. Той продава септични резервоари на Свидетелите на Йехова и организира празнични фойерверки за чуждестранни диктатори.

Снимка 487564

Източник: Intense

Освен това е наемен убиец и работи за тайна програма, ръководена от незнаен отдел на американското разузнаване, която елиминира стари и сакати хора, и всички онези, които изцеждат ресурсите на консуматорското общество.

Изд. Intense, 16 лв.

"Седем дни в Родопите"

Новата книга от авторката на "52 екопътеки" Ели Иванова ще зарадва всички любители на планината, предлагайки примерен маршрут, който позволява в рамките на една седмица с кола да прекосите Родопите от изток на запад.

Снимка 487562

Източник: Сиела

Описани са 44 туристически обекта, сред които има крепости, долмени, пътеки, водопади, мостове, извори, меандри и китни родопски градчета и села.

Изд. "Сиела", 18.90 лв.