Докато все още не се знае почти нищо за "Властелинът на пръстените" на Amazon, вече има слухове, че фокусът ще бъде върху живота на младия Арагорн, който в трилогията се играе от актьора Виго Мортенсен.

Според Daily Mail, очаква се сериалът да се превърне и в най-скъпата продукция от такова естество - с очакван бюджет от 1 млрд. долара.

Много фенове са убедени, че поредицата ще разказва именно за предводителя на Дунеданците, след като Amazon потвърди, че шоуто ще проследява събитията преди историята на "Властелинът на пръстените".

Този ход има смисъл, тъй като историята на Арагорн е много благодатна от кинаджийска гледна точка. Животът на героя обхваща широк спектър от случки от света на Толкин - от нещастното му детство, когато само на две години губи баща си, до събитията, свързани с трите части на "Властелинът на пръстените".

Независимо дали новата адаптация ще се придържа към наследника на Исилдур, сериите, за които се твърди, че ще са в поне пет сезона, ще бъдат много скъпи. Но Amazon отказва да коментира слуховете, пише IGN.

Ако нямате търпение да изчакате новите серии на "Властелинът на пръстените", може да се утешите с новата книга на Дж. Р. Р. Толкин, която излиза това лято.

Нова книга на Дж. Р. Р. Толкин това лято

Нова книга на Дж. Р. Р. Толкин това лято

45 години след смъртта на писателя