Една кинолегенда се завръща на големия екран. Класиката на Disney "Цар Лъв" от 1994 г. ще се появи в нова версия с реалистични компютърни анимации. Премиерата ще бъде на 19 юли 2019 г.

Сюжетът отново разказва за необикновените приключения на малкото лъвче Симба, наследник на повелителя на саваната Муфаса.

Зад гласовете на Симба и Нала стоят имената на Доналд Глоувър и Бионсе. Ще чуем още гласовете на Джеймс Ърл Джоунс, Чиуетел Еджиофор,  Джон Оливър, Сет Роугън, Кийгън-Майкъл Кей, Елфри Удард, Ерик Андре, Джон Кени и други.

Режисьор е Джон Фавро. Сценарият е дело на Джеф Нейтънсън, а композитор е Ханс Цимер.

В първия трейлър на "Цар Лъв" се потапяме отново в царството на "Лъвските земи". Новите визуални ефекти, придружени с най-разпознаваемата музика на всички времена, ни отвеждат пред Лъвската скала - символ на царственост и благородно потекло.

Една от най-емблематичните песни на сър Елтън Джон "Can You Fell The Love Tonight", включена във филма, му носи Оскар за оригинална песен. Анимацията печели още една награда - Оскар за музиката на Ханс Цимер, три награди Златен глобус и много други.

Бионсе с главна роля в римейка на "Цар Лъв"

Бионсе с главна роля в римейка на "Цар Лъв"

Каква ще бъде нейната роля