"Форест Гъмп" (1994 г.) определено е сред най-знаковите филми в кариерата на Том Ханкс, защото не един или двама се сещат именно за него, когато стане дума за актьора.

Том Ханкс, игралната версия на "Пинокио" на Disney, Робърт Земекис и в каква роля ще е актьорът

Няма почивка за Том Ханкс

С какво се захвана актьорът

Разбира се, Ханкс има още много роли, с които го свързваме, но тази в режисирания от Робърт Земекис филм е и по-специална. В интервю за In Depth With Graham Bensinger Том Ханкс казва, че е трябвало да плаща от джоба си, за бъде филмът това, което познаваме.

Имало е сцени, в които Paramount не са искали да инвестират, защото им се струвало прекалено скъпо. Тогава Земекис е отишъл при Ханкс и му е казал, че трябва да му се довери и че тези сцени са жизнено важни за филма.

Снимка 475611

Източник: PARAMOUNT PICTURES

Тогава двамата са достигнали до споразумението да си разделят разходите по заснемането им, а със студиото са се договорили, че след това ще получат по-голям дял от приходите в бокс офиса.

Том Ханкс, Рита Уилсън и гръцкото им гражданство

Том Ханкс и Рита Уилсън са горди гърци

С любов към южната ни съседка

И в крайна сметка тази непредвидена инвестиция се е оказала печеливша за режисьора и актьора. Според The Hollywood Reporter, след като "Форест Гъмп" се превърна в блокбъстър (по стандартите за онова време) Том Ханкс е спечелил 65 милиона долара.

Том Ханкс и три филма с актьора, които да гледаме в HBO GO

Филмов маратон с Том Ханкс

Три филма с актьора, които да гледаме в HBO GO

И това са само част от трудностите пред филма, защото Ханкс казва, че в началото на снимките е бил много притеснен и се е престаравал. Това пък е довело до факта, че в крайна сметка заснетото през първите три дни въобще не е използвано във филма, защото не е било достатъчно добро.