Смело твърдим, че Sense8 е един от най-добрите сериали на Netflix. Дълго бихме говорили и за дълбочината, филисофията и значимостта на проекта. Каквото и да си пишем обаче ние (както и хилядите фенове по света, които не спират да го правят), не можем да променим факта, че краят на Sensе8 е съвсем близо. 

Netflix готви анимация за възрастни

Netflix готви анимация за възрастни

От създателите на "Брикълбери"

Преди да кажем кога ще бъде излъчена финалната серия от (оказалия се последен) втори сезон, ще припомним, че сериалът проследява съдбите на осем души, които живеят в различни точки на света, но имат невероятна телепатична връзка помежду си.

Заедно те образуват нещо като един общ организъм (клъстер), който според ситуацията и нуждите, използва способностите на всеки един от осмината.

И ако и досега не ви е станало интересно, тук включваме и лошите. Те смятат, че  подобни свръхестествени способности са заплаха за световния ред. И, естествено, следва голямото преследване, в което ролите на по-силния постоянно се сменят. 

Sense8 е създаден от сестрите Лана и Лили Уачовски (Lana Wachowski, Lilly Wachowski). Първият епизод е излъчен през 2015 г., следват още 11. Първият епизод на втори сезон, които беше двучасов, беше пуснат около Коледа през 2016 г., а останалите от сезона, чак през май 2017 г. Е, година по-късно е време и за финалния епизод.

анкета

Коя платена услуга за филми ползвате?

Виж резултати

Netflix 24.0%

HBO 33.3%

Нито еднa от изброените 42.7%

Интересното е, че сериалът е сниман на различни локации в осем различни страни по света - това е и една от причините бюджетът на продукцията да излезе извън релсите.

Stranger Things ще има и трети сезон

Stranger Things ще има и трети сезон

Но кога и с колко епизода

По информация на IMDb, вместо да бъдат наемани режисьори за различните епизоди, те са наемани за снимките на различните локации. Така сестрите Уачовски са отговаряли за снимките в Чикаго, Сан Франциско, Лондон и Исландия.

Край на увъртанията: премиерата на последния епизод (който според What's on Netflix ще бъде двучасов) е на 8 юни.