Факт е, че киновселената на Marvel е светлинни години пред тази на DC, ако при DC въобще може да се говори за вселена. Филмите за "Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта" и "Лигата на справедливостта" пък опънаха нервите на всички, които харесват супергерои. За щастие светлина в тунела има, и тя става все по-голяма.

Първата искра беше "Жената чудо", след което дойде "Аквамен", за да ни покаже, че посоката вече е хваната. И сега DC вкарват нов играч - Шазам, който е и един от най-свежите супергерои, които сме гледали на голям екран.

Били Батсън (Ашър Ейнджъл) е момче, което макар и само на 15 години, е сменило повече от 20 приемни семейства. Причината не е в лошия характер на детето, а в желанието му да открие биологичната си майка, заради което и постоянно бяга от осиновителите си. Въпреки тези трудности, Били успява да съхрани себе си и да остане добър човек. Но един ден се случва нещо наистина странно.

Снимка 416245

Източник: Alexandra Films

Както обикновено, Били се вози в метрото. В следващия момент обаче хората около него изчезват, мотрисата започва да се движи много по-бързо от обичайното, стъклата ѝ се заледяват, а в момента, в който всичко спира и вратите ѝ се отварят, детето се озовава в тайнствена пещера.

Воден от любопитство, присъщо на всяко хлапе, той тръгва из пещерата и се озовава пред магьосник на име Шазам (Джимон Хонсу). Оказва се, че Били е тук, защото магията съществува и той е единственият достоен, на когото магьосникът може да предаде своите сили. Защо ли? Защото има чисто сърце.

Снимка 416248

Източник: Alexandra Films

Единственото, което Били трябва да направи, е да каже Шазам!, за да се превърне в зрял супергерой. А като такъв той притежава и определени способности, ключът за които се съдържа в самото име:

S (Соломон)
H (Херкулес)
А (Атлас)
Z (Зевс)
А (Ахил)
М (Меркурий)

Точно така, Шазам (Закъри Леви) разполага с интелекта на Соломон, силата на Херкулес, непоклатимата воля на Атлас, светкавицата на Зевс, енергията на Ахил и бързината на Меркурий. Остава само да се научи как да разгърне пълния си потенциал. И трябва да го направи, защото по петите му е тръгнал лошият в цялата история. 

Снимка 416252

Източник: Alexandra Films

Тадеус Сивана (Марк Стронг) е минал през същото изпитание на магьосника, както Били Батсън, но се е провалил и досегът с магията му е бил отказан. Но Тадеус е намерил начин да се съюзи със седемте смъртни гряха (похот, чревоугодие, алчност, леност, гняв, завист и горделивост) и е тръгнал по петите на Шазам, за да му отнеме силите.

Типично по марвелски, след края на "Шазам!" има две сцени, така че трябва търпеливо да изчакаме надписите да свършат.

Премиерата на "Шазам!" е на 5 април