Като истински фенове на всичко, свързано с извънземни, в края на 2019 г. с голям интерес изгледахме първия сезон на "Проект Синя книга". Но причината да го направим не беше само защото си падаме по зелените човечета - сериалът е базиран на действителни събития, а един от изпълнителните продуценти е носителят на Оскар Робърт Земекис.

Действието в първия сезон се развива през 50-те и 60-те години на миналия век. Синя книга е таен проект към Военновъздушните сили на САЩ, сформиран за да разследва хилядите случаи, в които хора твърдят, че са видели извънземни или НЛО.

Под зоркото ръководство на генерал Хардинг (Нийл Макдона), първоначалната задача на капитан Майкъл Куин (Майкъл Маларки) и професор доктор Алън Хайнек (Ейдън Гилън) е по-скоро да се опитат да докажат, че извънземни не съществуват - за бъде успокоено населението, отколкото наистина да тече разследване.

Снимка 473598

Източник: Epic Drama

Хайнек и Куин обаче усещат, че правителството крие нещо - няма как хилядите докладвани случаи на необясними за времето си летящи обекти да са измислица или плод на въображението на хората.

Вторият сезон започна там, където първият ни остави, а пред Хайнек и Куин са новите случаи за разследване и обяснение. Този път обаче те са научили урока си и предприемат съвсем различна тактика спрямо работата си с генерал Хардинг.

В първите два епизода видяхме какво всъщност се е случило в Розуел, Ню Мексико, където собственик на ранчо твърди, че в имота си е открил мистериозни отломки.

Снимка 473600

Източник: Epic Drama

Няма място за скучаене, защото още в трети епизод доктор Хайнек и капитан Куин ще разследват станалата прословута през годините Зона 51, както и дали е истина, че на територията на комплекса в Невада войник е бил отвлечен от НЛО.

В останалите епизоди двамата ще се сблъскат с не по-малко мистериозни случаи. Като този в ранчото Скинуокър, в което се твърди, че се случват паранормални явления. Или мистериозната среща Кели-Хопкинсвил - случай, в който семейство от Кентъки твърди, че е било посетено от извънземни. Ще разберем и какви точно са били експериментите на ЦРУ за контрол върху ума и защо са се оказали злополучни.

Нов епизод на "Проект Синя книга" се излъчва всеки четвъртък от 22 ч. по Epic Drama.