"Паразит" се оказа една от определено приятните изненади през 2019 г. Южнокорейският филм спечели няколко номинации и награди от различни фестивали, като до момента най-големият му успех е Златен глобус за чуждоезичен филм.

Златен глобус 2020, "Жокера", Брад Пит и кои са големите победители

Кой обра Златните глобуси тази година

Годината започва с награди

Хубавото е, че който не го е гледал, ще има тази възможност, защото "Паразит" ще бъде част от програма на София Филм Фест.

Още по-добрата новина е, че HBO са на път да спечелят наддаването с още няколко компании, сред които и Netflix, за да продуцират сериал, базиран на филма. Сделката все още не е финализирана, но се очаква режисьорът на "Паразит" Понг Джун Хо да обедини усилия с Адам МакКей ("Наследници", "Вице"), за да бъде създаден сериалът.

Снимка 461281

Източник: София Филм Фест

Очакванията са двамата да адаптират сценария на английски, с което да избягат от оригинала, който е на корейски.

Към момента няма информация дали сериалът ще бъде продължение на филма или ще разкаже подобна история. В "Паразит" видяхме как на живеещото в мазе семейство Ким им се отдава възможност с измама да се възползват от много по-богато семейство. И го правят безупречно, докато нещо не се обърква...

Семейство Ким

Източник: София Филм Фест

Семейство Ким

Освен със спечелените награди, филмът се оказа и доста печеливш в бокс офиса. Според The Hollywood Reporter, "Паразит" е спечелил 23 милиона в Южна Корея и 130 милиона в световен мащаб. Към момента е и един от фаворитите за спечелването на Оскар за чуждоезичен филм.