По традиция, в края на месеца хвърляме бърз поглед върху това какви сериали и филми ни готви Netflix през следващия. Ето и поредна порция заглавия за май.

Без филми на Netflix на кинофестивала в Кан

Без филми на Netflix на кинофестивала в Кан

Американската компания отвръща на удара

The Rain 

Вирус се разпространява чрез дъжда и избива голямата част от населението на Скандинавия. Брат и сестра се спасяват в специален бункер, но (естествено) решават, че трябва да търсят по-безопасно място. И (естествено) няма да им е никак лесно - цели осем епизода.

Премиерата на The Rain е на 4 май. 

Safe

Още един сериал, в който нещата не се развиват по мед и масло. Главната роля е поверена на Майкъл Хол, който познаваме от "Декстър" (2006-2013 г.). Той влиза в образа на самотен баща, чиято дъщеря мистериозно изчезва по време на парти.

анкета

Коя платена услуга за филми ползвате?

Виж резултати

Netflix 24.0%

HBO 33.3%

Нито еднa от изброените 42.6%

Бащата започва собствено разследване, по време на което достига до шокиращи тайни в продължение отново на осем епизода.

Премиерата на Safe е на 10 май.

Cargo

Главната роля във филма Cargo е поверена на Мартин Фрийман ("Хобит", 2012-2014 г., "Шерлок", 2010-2017 г.), който се озовава по средата на зомби апокалипсис - буквално, засегнал Австралия. По средата е и на много смърт и човешка драма, разбира се.

Netflix планира да има собствени кина

Netflix планира да има собствени кина

Какво го налага

В даден момент героят на Фрийман е заразен, но преди да се превърне в кръвожадно зомби, той иска да намери безопасно място за малката си дъщеря. 

Премиерата на Cargo е на 18 май.