Пореден месец се изниза неусетно, което означава, че трябва да хвърлим поглед върху някои от новите филми и сериали, които Netflix са ни подготвили през месец май.

Новите филми и сериали на Netflix през април

Новите филми и сериали на Netflix през април

Задава се нов месец на хоризонта, а Netflix са ни подготвили много итересни неща за гледане

Dead to Me

Сериалът ще ни срещне с две вдовици, които колкото си приличат, толкова и се разливат. Джен (Кристина Апългейт) е язвителна жена, която е решена на всичко, за да разкрие кой е отговорен за смъртта на съпруга ѝ.

Първи трейлър на Dead to Me на Netflix

Първи трейлър на Dead to Me на Netflix

Кристина Апългейт е в главната роля

Джуди (Линда Карделини) пък се справя със смъртта на съпруга си, както тя си знае. Привидно между двете няма нищо общо, освен че са овдовели, но една среща ги сближава неочаквано и истински.

Първият сезон ще се състои от 10 епизода, в които Джуди се опитва да скрие тайна, която може да разруши живота на новата ѝ приятелка.

Dead to Me е в Netflix от 3 май

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

Очевидно Netflix са обсебени от Тед Бъдни, защото в рамките на няколко месеца пускат втори филм за него. Първият, Conversation with A Killer: The Ted Bundy Tapes, ни показа неизлъчвани кадри от процеса срещу един от най-известните серийни убийци в САЩ.

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile, Тед Бънди, Зак Ефрон и първи трейлър на филма за серийния убиец

Зак Ефрон става сериен убиец

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile ще ни срещне с един от най-известните серийни убийци

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile обаче е малко по-различен, защото в ролята на Тед Бънди ще влезе Зак Ефрон. Филмът ще представи както престъпленията, така и небивалия интерес към убиеца през погледа на неговата приятелка.

Най-парадоксалното е, че до последно тя не вярва, че възлюбеният ѝ е способен да убие над 30 жени.

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile е в Netflix от 3 май

Flinch

Flinch е комедийна игра, в която участниците имат една единствена задача - да не се стряскат. В отдалечена ферма в Ирландия участниците се подлагат на какви ли не изпитания, а целта им е да запазят хладнокръвие. А това не е никак лесна задача, когато огромен плъх минава пред лицето ти, но алтернативата е болка - много болка.

Бързаме да успокоим всички със слаби сърца, защото фокусът няма да бъде сложен върху някакви гнусни предизвикателства, а върху смешните реакции на участниците.

Flinch е в Netflix от 3 май

The Last Summer

The Last Summer е филм за група младежи, на които им предстои едно щуро лято, преди да се отправят към колежа. Очакват ни смях, любов, гняв и още много забавни моменти - нормални неща за нормални тийнейджъри на прага на голямата промяна в живота.

The Last Summer е в Netflix от 3 май

Tuca & Bertie

Хората, които обичат анимации, ще са много радостни от тази. Сериалът ще ни срещне с Тука и Берти - две 30-годишни женски птици, които живеят заедно, преминават през какво ли не в опит да намерят любовта и, разбира се, са най-добри приятелки.

Тука е тукан, а с озвучаването ѝ се е заела Тифани Хадиш. Берти пък е пойна птичка, озвучена Али Уонг.

Първият сезон ще съдържа 10 епизода, а гаранция за качество е фактът, че създателите на BoJack Horseman са отговорни и за Tuca & Bertie.

Tuca & Bertie е в Netflix от 3 май

"Луцифер"

Няма да крием, че това е сериалът, който очакваме с най-голямо нетърпение този месец. Това е така, защото сме фенове на Луци, въпреки че разочарова всички (и нас) с последния си сезон. Така се стигна и до прекратяването му от Fox.

Netflix обаче решиха, че има още хляб в Сатаната и го взеха под крилото си. Това е добре, защото качеството неизменно ще бъде повишено, а това беше потвърдено и Том Елис, който влиза в ролята на дявола.

През новия сезон Луцифер ще бъде в сериозна беда, защото Ева е намерила начин да дойде на Земята. Тя му е много ядосана и го обвинява, че заради него и изкушението му е била прогонена от Райската градина.

"Луцифер" е в Netflix от 8 май 

Wine Country

Wine Country показва какво се случва, когато за 50-ия рожден ден на Ребека най-близката ѝ приятелка Аби планира пътуване заедно с останалите момичета.

Така се заформя групичка от шест жени, в която намираме всякакви характери. От работохолици до заклети домашари. Всичко обаче се обръща нагоре с краката, когато шестте се съберат заедно за уикенда и алкохолът се намеси.

Wine Country е в Netflix от 10 май

The Rain

Измина точно година от премиерата на първия сезон на The Rain, а сега разбираме, че ще се завърне за втори. Сериалът проследява какво се случва, когато мистериозен вирус причинява смъртта на милиони хора, а още по-лошото е, че не може да бъде спрян, защото се разпространява чрез дъжда.

Вторият сезон ще ни покаже, че никой не може да оцелее при апокалипсис, ако е сам. Въпросът е дали оцелелите герои ще успеят да открият ваксина или лек за вируса.

The Rain е в Netflix от 17 май

See You Yesterday

See You Yesterday ще ни срещне със Сиджей и Себастиян, които, освен че са приятели, са и много любознателни. Толкова, че се опитват да направят машина на времето.

Точно когато са на път да се откажат - защото опитите им не са особено успешни, братът на Сиджей бива убит в престрелка с полицията. Затова и двамата приятели отново се захващат с машината на времето, защото само така могат да спасят Калвин от смъртта.

See You Yesterday е в Netflix от 17 май

She's Gotta Have It

Сериалът, режисиран от Спайк Лий, се завръща за своя втори сезон. Фокусът на пада върху Нола Дарлинг - духовита жена и добър художник, която обича свободата си също толкова, колкото обича и мъжете. И определено не е моногамна.

Вторият сезон на She's Gotta Have It ще сблъска Нола директно с успеха, който творчеството ѝ пожъна. Ще я изправи и срещу предразсъдъците, че изкуството, създадено от чернокожи, не струва.

Въпросът е обаче дали ще позволи корпоративният свят да я смачка, или ще остане вярна на вижданията и идеите си.

She's Gotta Have It е в Netflix от 24 май

The Perfection

Този филм обещава да ни държи под напрежение през цялото време, защото е изпълнен с неочаквани обрати. Шарлът и Елизабет са музиканти, които обаче поемат по много страшен път.

От трейлъра на The Perfection тръпки ни побиват, защото изглежда ужасяващо и непредвидимо. Рязане на крайници и много смърт, не сме сигурни какво точно да очакваме от филма.

The Perfection е в Netflix от 24 май

What/If

Сериал с Рене Зелуегър, продуциран от Netflix - звучи обещаващо. Не защото сме фенове на филмите за "Бриджит Джoунс", а защото концепцията е мистериозна, което ни допада много.

Действието в What/If се развива в 10 епизода, които ще ни покажат какво се случва, когато приемливи хора започнат да правят неприемливи неща. Рене Зелуегър ще е в главната роля - мистериозна жена, която играе опасна игра с хората, правейки им предложения, които те не могат да откажат.

What/If е в Netflix от 24 май

Always Be My Maybe

Саша и Маркъс са приятели от деца. По стечение на обстоятелствата двамата прекъсват контакт за около 15 години.

Това обаче се променя, когато Саша, вече преуспяваща в кулинарния свят, се завръща в родния град, за да отвори там собствен ресторант. Тук намира отново и Маркъс, защото през изминалите 15 години момчето не е следвало мечтите си и днес все още тъпче на едно място.

Always Be My Maybe е в Netflix от 31 май

When They See Us

Сериалът е базиран на истинска история за петима младежи, обвинени в престъпление, което обаче не са извършили.

Четирите епизода на When They See Us ще ни върнат в Ню Йорк през 1989 г., В Сентръл парк е изнасилена и убита млада жена. За престъплението несправедливо обвинени са петима младежи - единствено и само защото са тъмнокожи.

Докато се водят дела и петимата бъдат оневинени, минават цели десет години. И нищо вече не е същото.

В When They See Us ще видим Вера Фермига, а сред продуцентите са Робърт де Ниро, Опра Уинфри и други.

When They See Us е в Netflix от 31 май