За подготвяния spin-off (филм, произтичащ от вече съществуващ, но с акцент върху различни аспекти) на "Бързи и яростни" - Hobbs & Shaw, се говори от много време. Той е и една от причините Дуейн Джонсън и Вин Дизел да са в обтегнати отношения.  

Дуейн Джонсън и Джейсън Стейтъм в Hobbs & Shaw - spin-off на "Бързи и яростни"

Първи поглед към Hobbs And Shaw с Дуейн Джонсън и Джейсън Стейтъм

Скалата обещава, че ще бъде интересно, а ние му вярваме

Е, снимките започнаха миналия месец в Лондон и дори получихме първи поглед към героите на Джонсън, Джейсън Стейтъм, както и на злодея във филма - Идрис Елба. Всичко ни се струва супер, но се задава буря на хоризонта, която може да развали удоволствието от всичко. 

Продуцентът на франчайза за "Бързи и яростни" Нийл Мориц е завел дело срещу Universal, студиото, което стои както зад "Бързи и яростни", така и зад Hobbs & Shaw. Мориц смята, че Universal са нарушили устната им договорка и са го измамили. 

Идрис Елба в Hobbs & Shaw с Дуейн Джонсън и Джейсън Стейтъм

Идрис Елба тръгва по петите на Дуейн Джонсън и Джейсън Стейтъм

Вече знаем как ще изглежда непобедимият злодей

Нийл Мориц иска да бъде сложен начело на проекта като изпълнителен продуцент, както според него му е било обещано, или да бъде компенсиран финансово. Според студиото, обаче те имат пълното право да продължат с филма, без да намесват по какъвто и да било начин Мориц. 

Тайрийз Гибсън ще бойкотира „Бързи и яростни“

Тайрийз Гибсън ще бойкотира „Бързи и яростни“

И още за неволите на актьора

Защото преди да започнат снимките на Hobbs & Shaw той не се е съгласил с намаляването на компенсацията му. Според Deadline Hollywood, не е ясно колко време ще отнеме разрешаването на този проблем, но премиерата на Hobbs & Shaw е насрочена за август 2019 г.