Явно с цел да всеят истински ужас от края на лятото, през септември киноразпространителите пускат цели три филма на ужасите. Покрай тях се появяват няколко френски филми, както и прекрасната Блейк Лайвли. 

"Монахинята"

Първи трейлър на "Монахинята"

Няма къде да се скрием от "Монахинята"

Какво ни очаква от продължението на "Заклинанието 2"

Демоничната монахиня от "Заклинанието" се завръща, за да тормози който може. Или поне един свещеник (Демиан Бичир) и една послушница (Тайса Фармига), които трябва да разгадаят мистерията на самоубийството на млада монахиня в Румъния и да рискуват живота, пък и вярата си, за да спрат едно чудовище.

На екран от 7 септември

"Слънцето в нас"

Ветераните на френското кино Жерар Депардийо и Жулиет Бинош участват в тази романтична комедия за жена на средна възраст, която решава да търси любовта. Не очакваме обаче просто така да я намери - това все пак е филм на носителката на награда за режисура в Кан Клер Денис.

Вместо това героинята на Бинош минава през всякакви състояния, съмнения и размишления за живота си и това какво иска.

На екран от 14 септември

 "Лесна услуга"

Очарователната и красива Емили Нелсън (Блейк Лайвли) има перфектният живот... преди ненадейно да изчезне. Приятелката й и блогър Стефани (Ана Кендрик) решава да разкрие случая, който шокира малкото им градче.

На екран от 14 септември

"Джони Инглиш избухва отново"

Роуън Аткинсън се връща към ролята на тайния агент Джони Инглиш, който не само пази кралството, но и успява да накара всички да се смеят. Мисията му започва, когато кибератака разкрива самоличностите на всички действащи агенти под прикритие във Великобритания.

 

"Джони Инглиш избухва отново" с първи трейлър

Завръщането на една легенда

Джони Инглиш какъвто го познаваме

Инглиш обаче е старомоден и аналогов - заради това е единственият, който може да се справи със задачата.

На екран от 21 септември

"Peppermint: Ангел на възмездието"

Бяхме позабравили Дженифър Гарнър, но ето че отново ще я видим на голям екран макар и в не кой знае колко оригинална роля. Тя е жена, която губи съпруга и дъщеря си при престъпление, останало ненаказано.

Първи трейлър на Peppermint с Дженифър Гарнър

Дженифър Гарнър ще се превърне в хладнокръвен убиец

От режисьора на "Твърде лично" и "От Париж с любов"

Десет години по-късно тя решава, че е време да раздаде справедливост на всички, замесени в несправедливостта - убийците, адвокатите и ченгетата.

На екран от 21 септември

"Мистерията на къщата с часовника"

Съвсем не очаквахме подобен филм от Илай Рот - режисьор, когото познаваме от ужасите "Хостел" и като дружка на Тарантино. "Мистерията на къщата с часовника" обаче е... приказка. За едно момче, загубило родителите си и отишло да живее с чичо си, който е магьосник (в ролята е Джак Блек).

Двамата трябва да открият часовник, който може да предизвика апокалипсис, конструиран от починал магьосник (Кайл Маклоклан) и търсен още от съпругата му (Кейт Бланшет).

На екран от 28 септември

Филмите, които да очакваме през есента

Филмите, които да очакваме през есента

От "Монахинята" и "Венъм" до "Тежки времена в "Ел Роял"