Във времената на Netflix и НВО кинофилмите трябва да направят невъзможното, за да привлекат вниманието към себе си. През май невъзможни филми като че ли не се задават, но все пак да обърнем внимание на няколко любопитни премиери.

"Милиард"

Руска екшън-комедия, в която става дума за много пари и всичките произлизащи от това предимства и недостатъци. Няма как филмът на Андрей Залатарев да не е приятен за гледане, без да имаме прекалени очаквания към него.

Историята накратко: Матвей има пет незаконни деца, които решава да признае, когато цялото му богатство се оказва в партньора му. С тяхна помощ трябва да стигне до сейфа си в Монте Карло, където един документ да докаже чии са милиардите всъщност.

От 3 май по кината

"Толкин"

Противоречията около биографичния филм за автора на "Властелинът на пръстените" са много, а ни се струва, че той не заслужава това. Предвид гигантската работа на Дж. Р. Р. Толкин и богатата вселена, която създава, филмът за ранните му години ни се струва леко елементарен и захаросан. Никълъс Холт е в ролята на младия писател, който намира вдъхновение за творчеството си в борбата между доброто и злото по време на Първата световна война.

От 10 май по кината

"Мошенички от класа"

След "Бандитките на Оушън" Ан Хатауей се включва в нещо много подобно, а ние се чудим как не й е скучно: героинята й обучава не толкова умела като нея жена (Ребъл Уилсън) в изкуството на измамничеството. Двете тръгват да отмъщават на мъжете, които са ги ядосали. Толкова май е достатъчно...

От 10 май по кината

"Към звездите"

Отдавна не сме гледали качествен филм с Брад Пит и се надяваме този на Джеймс Грей да не ни разочарова. Той разказва за астронавта Рори Макбрайд (Пит), който тръгва на космическа експедиция, за да открие изчезналия си преди 20 години баща.

Интересното тук е, че Джеймс Грей твърди, че лентата му е най-реалистично представящия пътуването в космоса филм, сниман някога.

Снимка 420895

Източник: Александра Филмс

От 24 май по кината

"Аладин"

Гай Ричи отново се захваща да разкаже добре позната история на собствен глас. Версията му на легендата за Крал Артур беше крайно разочароваща и стискаме палци същата съдба да не сполети и приказката за Аладин.

Основният герой, на който разчитаме за целта, е духът от лампата в преображението на Уил Смит. Останалото е забавни екшън сцени, много цвят и ориенталска екзотика, както и няколко песни, както подобава за филм на Disney.

От 24 май по кината

"Рокетмен"

Вторият биографичен филм за май е посветен на Елтън Джон. Очакванията ни тук са високи и се надяваме да не се разочароваме като с "Бохемска рапсодия". В ролята на певеца е Тарън Егъртън, а в актьорския състав за още Джейми Бел, Ричард Мейдън, Брайс Далас Хауърд. Сценарият е на Лий Хол ("Били Елиът", "Виктория и Абдула"), а Елтън Джон е одобрил филма.

От 31 май по кината

"Мамчето"

Типичният филм на ужасите с тийнейджъри минава на по-високо ниво, благодарение на участието на Октавия Спенсър ("Южнячки"). Тя е Сю Ан - самотна жена, която открива начин да се сдобие с компания, когато една тийнейджърка я моли да купи на нея и приятелите й алкохол. Сю им предлага и терен за купони - мазето на дома си, но всъщност има тайна цел.

От 31 май по кината