В последната година пандемията ни отне възможността да пътуваме, да откриваме нови светове и не на последно място - нови кулинарни преживявания.

Новият сезон на кулинарното предаване MasterChef обаче идва съвсем скоро със заявката да попълни поне част от тези липси. Тази година участници и зрители ще заминат на едно своеобразно пътешествие до далечни и екзотични дестинации, които останаха само блян в последните месеци.

Хоби-готвачите, преминали успешно през кастинга, ще ни представят своето разбиране за храната като удоволствие, както и за това как националните кухни са част от идентичността на една страна.

Снимка 516854

Източник: bTV

Ние, в ролята на зрители, ще научим много за различни чуждестранни продукти, подправки и ястия и ще откриваме нови вкусове и емоции заедно с участниците и журито.

Първокласното пътешествие из дебрите на световната кулинария ще включва ястия от дестинации като Швеция, Египет, Русия, Япония, Мексико и други. Претендентите за титлата MasterChef на България и голямата награда от 100 000 лева ще приготвят множество впечатляващи и екзотични комбинации от продукти и ще изненадат с въображение, познание и умения.

Разбира се, изненадите започват още с подбора на участниците. Сред тях тази година има актьор, съдия по плуване, преводач, инфлуенсър, журналист, фотограф и дори кулинарен блогър. Те пристигат от различни краища на света, за да се изправят пред Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу, за да докажат, че са най-добрите.

Кулинарната надпревара започва на 23 февруари от 21:00 часа по bTV. Още тогава ще разберем какви изненади ни е подготвил новият сезон, както и колко забавен може да бъде стартът му.