Кънтри музиката е типична за САЩ, откъдето тя произлиза и има най-много фенове. Рапът също е на голяма почит там, но не сме се замисляли какво ли ще излезе, ако двата музикални стила бъдат смесени. Не ни е минавало през главите, просто защото са коренно различни.

20-годишният рапър Монтеро Ламар Хил, по-известен като Lil Nas X, обаче решава да провери какво би станало, ако изпее кънтри парче, но погледнато през призмата на рапа. "Old Town Road" се възприема много добре от хората и дори оглавява класацията на Billboard за най-слушани кънтри песни.

По-късно обаче Billboard решава да премахне песента от класацията, защото не отговаряла на стандартите за кънтри парче. Тогава Lil Nas X решава да отвърне на удара и се обръща на легендата на кънтри музиката Били Рей Сайръс, който пък е и баща на Майли Сайърс.

Парчето бива записано отново, но този път с участието на Сайръс. По този начин никой не може да оспори, че "Old Town Road" не попада в графата кънтри музика. Интересът към ремикса е огромен, като за малко повече от седмица песента е с над 43 милиона преглеждания в YouTube, колкото имаше оригнала за над четири месеца.