От "Крийд 2" ще получим точно това, заради което сме дошли в киносалона: много бокс, поносимо количество драма и хубав саундтрак - нещо, което малко му куцаше на първия филм. Добре е да дойдем и предварително подготвени, което в случая означава да сме изгледали отново "Роки IV" от 1985 г.

Намираме Адонис Крийд (Майкъл Б. Джордан) там, където го оставихме в края на първия филм - на вълната на победите. Най-после отношенията му с Роки Балбоа (Силвестър Сталоун) са по-нормални. Но на хоризонта се появява призрак от миналото.

Снимка 390871

Източник: Форум Филм България

Иван Драго (Долф Лундгрен), който в "Роки IV" уби на ринга Аполо Крийд - бащата на Адонис (а по-късно беше победен от Роки в родната му Русия), има син - Виктор (Флориан Мунтеану), не човек, а планина от мускули.

Също като баща си, Виктор е боксьор, който всява респект у всеки противник. Отгледан в омраза, той води беден живот, за който обвиняват Роки и събитията отпреди 30 години.

Така намираме баща и син Драго в Украйна, в трескава подготовка да си върнат това, което смятат, че им принадлежи. И моментът е дошъл, намерили са и алчен за пари промоутър, който може да им осигури и двубоя с Адонис Крийд.

Снимка 390870

Източник: Форум Филм България

Принципно, Крийд не би трябвало да приема подобно предизвикателство, но когато Драго бръкне достатъчно дълбоко в раната и в миналото, срещата става въпрос на чест.

А макар и на върха, Адонис има какво да губи. И тук не говорим само за титлата и въпросната чест, а и за семейството, което е на път да създаде с Бианка (Теса Томпсън).

Премиерата на "Крийд 2" е на 23 ноември