От 23-и февруари по кината у нас тръгва премиерно "Принцесата на покера". Филмът е вдъхновен от впечатляващата история на Моли Блум. Младата красавица неусетно се превръща от олимпийска надежда в ски дисциплините в истински покер феномен.

Нелегалните покер игри, които се захваща да организира, не минават без участието на редица световни звезди. Говори се, че сред клиентите на Блум са били актьори като Бен Афлек и Лео Ди Каприо, както и много от най-богатите хора в света.

Снимка 339237

Източник: Instagram / Jessica Chastain

Забърквайки се в подобна опасна игра, Моли няма как да не очаква неприятности. И те идва благодарение на руската мафия, последвана от спецакция на ФБР. По време на разследването и делата срещу нея на бял свят излизат много истини, различаващи се коренно от представите в обществото за нея.

А в ролята на мистериозната и многопластова Принцеса на покера влиза 40-годишната американска актриса Джесика Частейн. Тя е носителка на наградата Златен глобус, а новият филм с нейно участие се очаква да бъде поредният връх в кариерата й.

Актрисата винаги подбира роли на силни и независими жени. Именно такава е и Моли Блум. Тя й донесе номинация за най-добра актриса в категория драма на последните Златни глобуси, където обаче не успя да се пребори за статуетката.

Въпреки това, 2018 г. се очертава успешна за Джесика Частейн. След като я видим да пресъздаде една действителна история на големия екран, тя ще се завърне с новия филм от поредицата "Х-мен: Мрачният феникс".