Дългоочакваният трети сезон на "Короната" - сериалът, посветен на английското кралско семейство, ще започне през ноември. Той е любопитен най-вече с това, че кралица Елизабет II вече се изпълнява от Оливия Колмън ("Фаворитката", "Броудчърч") вместо от Клеър Фой от първите два сезона. Както и то факта, че сезонът покрива тежък отрязък от живота на английския двор.

Другата смяна е за ролята на принц Филип - Мат Смит е заменен от Тобиас Мензис, който познаваме от Game of Thrones и "Друговремец". Всъщност двамата с Колмън са играли заедно в друг любим наш сериал - "Нощният мениджър" по Джон Льо Каре.

Но да се върнем на "Короната" - действието се простира през 70-те години на ХХ век, Студената война е в разгара си, а вярата в монархическата власт - леко разклатена. На този фон не липсват и сътресенията в Бъкингам - бракът на сестрата на кралица принцеса Маргарет (Хелена Бонъм Картър) се разпада, а синът й принц Чарлз започва бурна връзка с Камила Шанд. В ролите са Джош О'Конър и Емералд Фенъл.

Ема Корин като принцеса Даяна обаче ще видим чак в четвърти сезон, който се снима в момента.

Премиерата на трети сезон на "Короната" на 17 ноември по Netflix.