Най-важното, което трябва да направим, преди да отидем да гледаме "Хищникът", е да се абстрахираме от всички филми, в които досега сме гледали извънземния ловец, а да вземем предвид само този от 1987 г. с Арнолд Шварценегер. Разбира се, може да отидем и напълно неподготвени в залата - само с пуканки и любопитство.

Настоящият режисьор Шейн Блек, освен че участва в споменатата версия от 87-а, но като актьор, сега поднася на зрителя може би най-смъртоносното създание във Вселената, което от всички хиляди-милиони планети - естествено, идва на Земята. А идва и с определена цел.

Снимка 378142

Източник: foxmovies.com

Главната роля в "Хищникът" е поверена на Бойд Холбрук - наш любимец от сериала Narcos на Netflix. Героят му има военна подготовка, която използва за по-специални поръчки. Именно една такава го отвежда в гъстите гори на Мексико, където по случайност се озовава в непосредствена близост до падащия от небето кораб на Хищника.

Снимка 378135

Източник: Alexandra Films

Следва схватка, нашият човек прострелва извънземния ловец, който впоследствие е пленен от федералните. Бойд Холбрук успява да избяга от Хищника, но и се оборудва със специално снаряжение от кораба му, което го пази от всяка осмелила се да го нападне твар. Напуска бойното поле и, прибрал се на сигурно в близкия град, изпраща джаджата на адреса на семейството си като доказателство, че е срещал с Хищника. 

Снимка 378138

Източник: Alexandra Films

Точно като по филмите, тя попада в ръцете на сина му и той успява да я активира. Детето, освен много любопитно, страда и от синдрома на Аспергер, характеризиращ се със затруднения в комуникацията и повтарящи се поведенчески модели. Точно затова момчето с лекота започва да борави с извънземната технология.

През това време на Земята идва нов Хищник - доста по-подобрена и смъртоносна версия на този, който вече е на планетата ни.

Защо изрязаха сцени от "Хищникът"

Защо изрязаха сцени от "Хищникът"

Дано не се отрази на качеството на продукцията

И за да е пълнокръвна картинката, нека добавим и още военни, още федерални, един биолог (Оливия Мън), и вече споменатото болно момче. Всички те ще се изправят на пътя на един сблъсък, който не разбират.

Ловът на "Хищникът" започва от 14 септември