В последните дни на месец юли HBO бяха така добри да ни дадат премиерна дата на "Играчи", както и тийзър, който да разпали огъня на очакването.

„Играчи“ и какво да очакваме от четвъртия сезон на сериала

Какво да очакваме от новия сезон на „Играчи“

Дуейн Джонсън и компания заменят Маями с Лос Анджелис

Около седмица по-късно пък получаваме и пълен трейлър, от който вече разбираме накъде ще духа вятърът в пети сезон.

Миналото лято, когато беше излъчен четвърти сезон, видяхме как Спенсър Страсмор (Дуейн Джонсън) и Джо Крутел (Роб Кордри) замениха Маями с Лос Анджелис и основаха собствена компания. Нещата не тръгнаха добре и в крайна сметка Спенсър реши да напусне съвместното им начинание.

Концентрира се върху това да съди NCAA (Националната колежанска лига) заради отношението им към играчите. С това искаше да покаже, че не бива да бъде подценяван и не е просто бивш състезател по американски футбол, който иска да си напълни джобовете за чужда сметка.

От трейлъра на пети сезон виждаме, че Спенсър си е взел кратка почивка, а войната му с NCAA ще продължи. По всичко личи, че Страсмор ще постигне своето, но няма да е никак лесно.

Джо, от своя страна, продължава да ръководи компанията заедно с Ланс (Ръсел Бранд). Ще е интересно дали и как ще се сработят, защото в предния сезон нещата не вървяха никък гладко. От видяното съдим, че в новия сезон ще следим историите на Джо и Спенсър поотделно, които ще бъдат и доста различни. Разбира се, ще разберем какво се случва и с останалите герои.

Дуейн Джонсън, Тайрийз Гибсън, "Бързи и яростни: Хобс и Шоу" и как актьорът отново нападна Скалата

Тайрийз Гибсън нападна отново Дуейн Джонсън

Актоьрът не може да се примири, че Скалата се отдели от семейството на "Бързи и яростни"

Ще бъде интересно да видим съдбата на Рики Джаред (Джон Дейвид Уошингтън), който през миналия сезон беше разкъсван между това да бъде баща и играч. За жалост пети сезон може да бъде последния, в който го виждаме, защото преди няколко месеца Дуейн Джонсън качи видео в Instagram, от което става ясно, че екипът на "Играчи" се сбогува с Джон Дейвид Уошингтън.

Премиерата на "Играчи" е на 26 август от 22:30 ч. по HBO

Епизодът ще бъде наличен в HBO GO от сутринта на същия ден