"Отмъстителите: Война без край" със сигурност ни заинтригува. Все пак на едно място се събират всички супергерои, за някои от които това ще е и за последен път. Но до премиерата на филма остава повече от месец, затова хвърляме око на нещо друго, което също обещава да бъде много интересно.

"Отмъстителите: Война без край" надмина "Черната пантера"

"Отмъстителите: Война без край" надмина "Черната пантера"

Макар и повече от месец преди премиерата

Една от причините "Играч първи, приготви се" да бъде доста обещаващ е фактът, че негов режисьор е Стивън Спилбърг. Филмът е по едноименния роман на Ърнест Клайн, който излезе през 2011 г. 

Интересни факти около "Черната пантера"

Всичко, което знаем за "Черната пантера"

Какво трябва да знаем за филма, дни преди премиерата му

По лично настояване на Спилбърг, Джийн Уайлдър е трябвало да вземе участие във филма, но за съжаление това така и не се случва, защото през 2016 г. актьорът си отиде от този свят на 83-годишна възраст. Една от емблематичните му роли бе във филма "Шоколадовата фабрика на Уили Уонка" (1971 г.)

Джийн Уайлдър в "Шоколадовата фабрика на Уили Уонка"

Източник: imdb.com

Джийн Уайлдър в "Шоколадовата фабрика на Уили Уонка"

Първоначалните планове са били премиерата на филма да бъде на 15 декември 2017 г., но тя е отложена, за да се избегне смазващата конкуренция на "Междузвездни войни: Последните джедаи"

Вижте изтритата сцена с Том Харди от "Междузвездни войни: Последните джедаи"

Вижте изтритата сцена с Том Харди от "Междузвездни войни: Последните джедаи"

Том Харди е щурмовак

"Играч първи, приготви се" е едва третият филм, режисиран от Стивън Спилбърг, който ще бъде с композитор, различен от Джон Уилямс. За музиката към филма се е погрижил друг филмов композитор - Алан Силвестри. 

"Играч първи, приготви се" е първият научно-фантастичен филм на Спиилбър след "Война на световете" (2005 г.)., както и първата продукция, която режисьорът осъществява за Warner Bros. след "A.I. Изкуствен интелект" (2001 г.). 

Снимка 346754

Източник: imdb.com

Според IMDb, самият Стивън Спилбърг споделя, че това е най-трудният филм, който е режисирал след "Чeлюсти" (1975 г.) и "Спасяването на редник Райън" (1998 г.).

"Дедпул 2" с нов трейлър

"Дедпул 2" с нов трейлър

Райън Рейнолдс събира солиден отбор

"Играч първи, приготви се" звучи доста познато, нали. Името на филма е вдъхновено от същата фраза, която присъства в класическите видео игри.

Снимка 346756

Източник: imdb.com

И макар да споменахме името на Стивън Спилбърг достатъчно много пъти, последно за него - това ще бъде 33-тият филм, режисиран от 71-годишният американец. Главните роли са поверени на Тай Шеридан, Оливия Кук, Хана Джон-Камен и Т. Дж. Милър.

Премиерата на "Играч първи, приготви се" е на 30 март.