Започва работа по нов филм, който ще разкаже историята на смъртния враг на Батман - Жокера, а в главната роля ще бъде Хоакин Финикс.

Слуховете за тази роля отдавна витаеха в кино средите, но Warner Bros. вече официално обявиха старта на продукцията.

Режисьор на лентата ще бъде Тод Филипс ("Последният ергенски запой"), който ще се занимава и със сценария заедно със Скот Силвър. Първоначалният обявен бюджет е 55 милиона долара, което е доста скромна сума в сравнение с правените до момента филми за комиксови герои.

Хоакин Финикс

Източник: GettyImages

Хоакин Финикс

Филмът, който все още няма официално заглавие, ще разкрие произхода на Жокера и причините, накарали го да се превърне в най-големия злодей във вселената на Батман.

Сценарият ще се базира основно на комикса The Killing Joke, създаден от Алън Мур и Брайън Болънд, който според мнозина запознати е леко скучен.

Затова и основните ни надежди падат върху плещите на Хоакин Финикс, от когото може да очакваме всичко - от тотален злодей, какъвто беше в "Гладиатор", през размечтан влюбен в "Тя" до наистина противоречив образ в ролята на Джони Кеш в "Да преминеш линията".

Преди Жокера, 43-годишният актьор е получавал още едно предложение да изиграе комиксов герой - Финикс отказва ролята на Доктор Стрейндж (вече не можем да си представим друг, освен Бенедикт Къмбърбач в този образ), защото е зает с друг филм.

Историята на Жокера се очаква да излезе на голям екран през 2019 г.