Днес, 19 юли, на фестивала Comic-Con в Сан Диего трябваше да присъстват и вземат участие в панел, посветен на Game of Thrones, двамата му създатели и сценаристи Дейвид Бениоф и Д.Б. Уайс. Два дни преди участието си обаче в Twitter профила на сериала беше обявено, че те няма да се покажат там. Ще липсват още Йън Глен (Джора Мормонт) и Натали Еманюел (Мисандей).

Бениоф и Уайс

Източник: GettyImages

Бениоф и Уайс

Причината за това решение не е известна, но феновете на хитовия сериал на НВО са убедени, че Бениоф и Уайс са гонени от "гузна съвест" заради слабия и пълен с недоразумения финален сезон на Game of Thrones. Много фенове се бяха заканили да ги питат за потресаващо нелогичното развитие на сюжета и дошлите от нищото действия на някои от персонажите в сезон 8.

Сега всички тези въпроси ще трябва да бъдат отправени към Мейзи Уилямс (Аря Старк), Айзък Хемпстед Райт (Бран Старк), Николай Костер-Валдау (Джейми Ланистър), Джейкъб Андерсън (Сив Червей), Джон Брадли (Самуел Тарли), Лиъм Кънингам (сър Давос) и Конлет Хил (Варис).

Снимка 415682

Източник: Instagram / bitchinkelly

Намираме постъпката на Дейвид Бениоф и Д.Б. Уайс за страхливо измиване на ръцете, но всъщност вече нищо, направено от тях, не може да ни изненада. Все пак това са хората, които излизат като първи резултат в Google, когато пуснем търсене с думите "лош сценарист".