Зимата си отива бавно, но сигурно, а ние вече нямаме търпение да дойде лятото. Но за всички нас, феновете на Game of Thrones, истинската зима ще започне на 14 април

Game of Thrones 8, HBO - премиерна дата и нов тийзър на сериала

Ясна е премиерната дата на Game of Thrones

Зимата идва на...

Това стана ясно едва миналата седмица, а тази имаме още новини около сериала. Доста се спекулираше около това с каква продължителност ще бъдат шестте епизода от последния осми сезон. Говореше се, че ще бъдат над час, дори повече. 

Новости около предисторията на Game of Thrones

Всичко (което знаем) за предисторията на Game of Thrones

Кой се присъединява към Наоми Уотс

Новата информация по темата, която достига до нас, е, че първите два епизода ще бъдат с продължителност от 60 минути. Останалите четири пък - по 80

Поне така твърдят от френското списание Premiere. На среща на телевизионните оператори в страната са били дадени инструкции за новия сезон и излъчването му. От снимката се вижда ясно, че пише 6х90, но според изданието в залата е било пояснено, че не всички епизоди ще са с тази продължителност. 

Game of Thrones - кой ще седне на Железния трон в (внимание: спойлери)

Кой ще седне на Железния трон (внимание: спойлери)

Според учените

Разбира се, HBO все още не са обявили официално дали тези твърдения са верни. От Entertainment Weekly обаче имат известни опасения, че информацията може да е подвеждаща. Причината се крие в това, че по принцип епизодите на Game of Thrones са около 60 минути. Изключение направи последния епизод от седми сезон, който беше цели 81 минути. 

Освен това се посочва, че ако епизод надхвърля времевата рамка от един час, то ще трябва да бъдат искани специални разрешения от разпространителите в различните страни.

Софи Търнър, Game of Thrones и какви жертви е правила актрисата в името на сериала

Защо Софи Търнър не е миела косата си с години

Подсказка: Game of Thrones е в дъното на всичко

Всичко това би усложнило доста нещата, но все пак допускат, че французите може да се окаже прави, защото всички, замесени в последния сезон, твърдят, че ще видим нещо епично и запомнящо се. А ние това и чакаме.