В края на 2017 г. видяхме "Джуманджи 2: Добре дошли в джунглата". Филмът имаше тежката задача да ни се хареса повече от оригинала от 1995 г. с Робин Уилямс.

"Джуманджи: Добре дошли в джунглата", Дуейн Джонсън и първа снимка от продължението на филма

Първа снимка от продължението на "Джуманджи"

Дуейн Джонсън, Кевин Харт, Джак Блек и Карън Гилън са отново в играта

Не бихме казали, че филмът на Дуейн Джонсън надмина този с Робин Уилямс. Но бихме казали, че беше и по-различен, и (на места) по-комичен, което беше супер.

Хареса се и на хората, а показател за това са приходите в бокс офиса. Те пък дадоха зелена светлина на Sony за още един филм. Около него нямаше почти никаква информация. Знаехме само, че Дуейн Дожнсън, Кевин Харт, Карън Гилан и Джак Блек ще се завърнат в главните роли.

Известно ни беше, че ще има и нови попълнения в лицето на Дани ДеВито и Нора Лум, по-известна като Awkwafina. Знаехме също, че снимките приключиха преди няколко седмици, но вчера, 1 юли, Sony ни изненадаха с първи трейлър. От него разбираме и какво ще бъде официалното заглавие на филма - "Джуманджи: Следващо ниво".

В следващото ниво отново ще видим Спенсър (Алекс Улф), Фридж (Сердариус Блейн), Бетани (Мадисън Айсман) и Марта (Морган Търнър). Но всички те са прекратили контакт помежду си след събитията в първия филм.

Един ден обаче Спенсър решава отново да подкара "Джуманджи". Фридж, Бетани и Марта разбират какво се е случило и тръгват да му помагат. И така всички отново са в играта, но нещата са по-различни.

Еди (Дани ДеВито), дядото на Спенсър, е взел аватара на внука си и е станал висок и мускулест (Дуейн Джонсън). Фридж ще бъде "тлъстия старчок" (Джак Блек). Майло Уокър (Дани Глоувър) пък също се явява нов герой и приятел на дядото на Спенсър. Той също попада в играта и неговият аватар е ниският и мускулест скаут (Кевин Харт).

А всичко това се случва, за да ни подскаже, че играта се е прецакала - дотолкова, че пред очите ни метеорологични условия се сменят за нула време (по в трейлъра) и виждаме както зимни пейзажи, така и такива от пустинята.

Jumanji: The Video Game, "Джуманджи 2: Добре дошли в джунглата" и каква игра да очакваме

Филмът "Джуманджи" се превръща в игра

Определено ще играем с героя на Дуейн Джонсън

Явно от Sony са ни подготвили още повече забавни изненади, като тази, че в трейлъра мернахме и Ник Джонас и Нора Лум. Но какво ще се случва с тях - все още не знаем.

Премиерата на "Джуманджи: Следващо ниво" е на 13 декември