Българин да попадне в музея на Пикасо на Ривиерата не е чак толкова рядко явление. Особено ако е ценител с пълен портфейл. По-необичайна и интригуваща е друга ситуация - когато нашенецът е художник, изложил най-новите си картини в мястото, посветено на гениалния испанец. Дръзкият живописец е Васил Докев-Вадо и до 6 юни приема възторзи и критики в музея „Пикасо" във Валорис-Голф Жуан. Скатано на Лазурния бряг, колоритното градче години наред е резиденция на великия абстракционист. А едноименният музей се гордее със забележителната си колекция негови творби, пише в. "Монитор".

23-те платна на Васил Докев чакат присъдата на публиката в зала „Еден" на същия артхрам. Всички те са обединени от мотото „Знаци на времето" и хипнотизират с богатството на геометрия и колорит в тях. Четката на Вадо играе и с древни символи и понася съзнанието на философска и мистична вълна.

Българинът явно има стабилна група ценители във Франция, защото не някой друг, а кметът на Валорис-Голф Жуан откри изложбата му. „Васил Докев прокара пътя на българската багра, художествената философия и модерния знак в сърцето на своите френски приятели и ценители", обяви градоначалникът Ален Гюмиел, който е и президент на Регионалния комитет по туризъм на Ривиерата в правителството на Никола Саркози.