Aniventure Comic Con е най-големият български фестивал за аниме, манга, азиатска култура, западно кино и телевизия, гейминг и комикси. Тази година фестивалът се завръща с второ издание, за да срещне източната със западната култура в едно голямо събитие.

На 15 и 16 септември Интер Експо Център ще се превърне в зона на световнопризнати косплейъри, актьори от любими сериали, гейминг места и палитра от най-харесваните и популярни художници в света комиксите и уебкомиксите. Очаква се да бъде отворена нова зала за Aniventure Comic Con 2018, заради огромния интерес, който предизвика фестивалът през 2017 г. - над 21 000 отчетени посещения.

Първото потвърдено участие на събитието е на Краля на нощта от Game of Thrones, чиято роля изпълнява словашкия актьор Владимир Фурдик - един от най-търсените каскадьори в Холивуд. Той пристига в София след края на снимките на осми сезон на сериала. Организаторите обещават още двама актьори от Game of Thrones, които ще бъдат обявени допълнително.

Kamui Cosplay

Източник: Facebook/ Kamui Cosplay

Kamui Cosplay

Другата голяма звезда, която идва специално за Aniventure Comic Con 2018, е Kamui Cosplay от Германия - косплеър от 15 години, която издава собствени книги и наръчници за изработката на косплей. Тя ще бъде част от журито на състезанието за костюми.

Билети в мрежата на Ивентим, като деца до 7 години влизат безплатно, ако са придружени от родител.