Blizzard обявиха днес, че започват затвореният бета тест на Cataclysm -  ново допълнение на World of Warcraft.

Компанията е започнала да разпраща покани за участие в тестовия процес към голям брой играчи от целия свят, които са се записали чрез регистрациите си в Battle.net

"Фокусът ни по отношение на Cataclysm беше да се възползваме от знанията, получени чрез предишния експанжън,  за да предоставим на играчите най-доброто и най-увлекателното World of Warcraft съдържание към днешна дата" - заяви изпълнителният директор на  Blizzard Entertainment Марк Морхейм, който е и съосновател на компанията.

"Събирането на отзиви по време на бета теста ще ни помогне да постигнем целта си, когато издаваме Cataclysm по-късно през тази година."

В Cataclysm обликът на Азерот ще бъде променен завинаги от завръщането на ужасяващия дракон Детуинг. Играчите ще изследват познатите им някога области от света, които сега са преобразени от разрушението и крият много нови приключения. В опит да преживеят надвисналия над света катаклизъм две нови раси - варги и гоблини - ще се присъединят към битките между Алианса и Ордата.

Докато пътуват до новото най-високо ниво 85, играчите ще разучават новооткрити места, ще придобият нови нива на сила и ще се изправят лице в лице срещу Детуинг в сражение, което ще реши съдбата на света.