Утре вечер предстои първият голям концерт на талантите в Music Idol.

В петък финалистите получиха музикалната си задача от менторите в шоуто - фронтменът на легендарната група „Щурците" Кирил Маричков и една от иконите на българската естрада - Богдана Карадочева. Тринайсетте таланта ще трябва да изпълнят по едно евъргрийн парче като веднага след техните изпълнения зрителите ще могат да гласуват за своите любимци.

Сред песните, които ще звучат на сцената на Music Idol са Woman in love на Barbara Streisand, Just a gigolo на David Lee, Purple rain на Prince, Ain't nobody на Chaka Khan и др.

От утре стартират и изпълненията с бенд като в първите концерти подкрепа на финалистите ще окажат група „Те" и Преслава Пейчева, която беше само на крачка от големия финал в миналогодишното издание на шоуто.

В сряда един от финалистите ще напусне Music Idol, а това ще бъде участникът, който събере най-малък процент от зрителския вот.

GLOBUL подкрепя Music Idol за втора поредна година. Мобилният оператор работи по различни програми в подкрепа на българските изкуство и култура и помага на младите таланти на България. Партньорството с Music Idol е поредното доказателство за дългосрочния ангажимент на GLOBUL към развитието на българската музика.