Спалнята е място за релакс и интимност, така че за тази стая най – естествена е романтичната обстановка. Ако сте решили да промените интериора й, ето няколко съвета, които могат да ви бъдат полезни при преобразяването й в "романтична" хралупа.

Нйа-добре е да използвате класическите романтични цветове, които са бледи и нежни – опушено розово, бледо лилаво, лимонено, светло зелено.... Заложете на пастелната гама, независимо дали ще комбинирате няколко цвята или ще изберете един единствен.

Флоралните мотиви са много важен момент в създаването на романтична обстановка в спалнята. Те са уютни и създават настроение. Можете да ги използвате при тапетите, завесите, покривката на леглото. Подходящи за тях са по – големите форми – едри цветя, листа, птици. По – дребните флорални мотиви може да използвате при акцентите акцентите или аксесоарите.

Фокусът на вашето внимание естествено трябва да бъде леглото в стаята. То трябва да е голямо и удобно – независимо дали е от масивно дърво, модерни леки материали или ковано желязо.

Останалите мебели в спалнята не бива да са много. Достатъчно е например малко нощно шкафче, скрин и артистичен параван с небрежно захвърлени по него дрехи и шалчета.

Изключително важна роля в спалнята има светлината. Комбинирайте ефирни прозрачни завеси и щори за прозорците. Можете да използвате скрито осветление, аплици по стената, нощни лампи. Добре е то да е с нисък интензитет за да създава загадъчност и да предразполага към интимност, а не да отвлича вниманието. В подходящия момент можете просто да метнете върху нощната лампа ефирна червена кърпа или да запалите ароматна свещ.

Аромати, които изострят желанието за любов са розмарин, пачули, евкалипт, лимон. Сред тези благоухания в стаята може да експериментирате с нежен еротичен масаж с ароматни масла.

Вазите напълнете с рози, лавандула, крем. Те ще доставят деликатен и нежен аромат.

Възглавниците са лесен начин да създадете артистична атмосфера в спалнята. Подберете и комбинирайте различни по форма и размер. Те може да са едноцветни или закачливо – шарени. Покажете въображение и в материите.

Подносът за храна в леглото е прекрасен начин да поднесете своето романтично предложение, а всяка закуска в леглото е неповторимо отпускаща и забавна.

Източник: zadoma.com

Видео съвет: Как да превърнем спалнята в "любовна хралупа"